1-Bitlisliler en çok nerede yaşıyor?

788 bin Bitlisli nerede yaşıyor? 

299 bin Bitlis'te 221 bini İstanbul'da 40 bini Mersin'de 33 bini İzmir'de 26 bini Bursa'da 20 bini Adana'da yaşıyor. Dünyanın verisi

I M G 9269

2-Bitlis Deresi nereye akıyor?

Bitlis Çayı, Botan Suyu'na karışmadan önce, Kavuşşahap Dağları'nın sularını toplayıp gelen Pınarca Çayı ile birleşir. Botan Suyu bu iki önemli akarsuyla birleştikten sonra, Çat Tepe'de Dicle Irmağı'na katılır.

3-Bitlis'in diğer adı nedir?

Bitlis tarih boyunca değişik isimlerle anılmıştır. Asurlular Bit-Liz, Persler ve Yunanlılar Bad-Lis veya Bad-Lais, Bizanslılar Bal-Lais-on, Babaleison veya Baleş, Araplar Bad-Lis, Ermeniler Pageş veya Pagişi olarak kullanmışlardır.

4-Bitlis'te Ermeni var mı?

Ermeni Patrikliği'nin verdiği bilgilere göre de Birinci Dünya Savaşı'ndan önce Bitlis kazasının genelinde, 56 yerleşim birimine dağılmış şekilde 23.892 Ermeni yaşamaktadır. Dergipark

5-Bitlis neden önemli?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Bitlis'i, güneyden Siirt, batıdan Muş, kuzeyden Ağrı illeri ve doğudan Van Gölü çevreler. Bitlis, Kaleleri ve İslam eserleriyle önemli bir ildir. Bitlis merkez ilçe Sosyo-ekonomik gelişmişlik indeksinde Türkiye genelinde 359, il genelinde 1. sıradadır.

I M G 9273

6-Van Gölü'nün yuzde kaci Bitlis'te?

Tertemiz sahillere sahip olan Van Gölü'nün %65'lik kısmının Bitlis'te olduğunu biliyor muydunuz?

Bitlis'in Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü Bitlis'in Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü

7-Bitlis Tatvan Neyi Meşhur?

Tatvan seyahatin sırasında Bitlis köftesi, büryan kebabı, katıklı dolma, içli köfte, çorti köftesi ve keledoşun mutlaka tadına bakmalısın.

Kaynak: Haber Merkezi