İl Olacak İlçeler Belli Oldu: Komşuda üç tane Bitlis’te hiç yok! İl Olacak İlçeler Belli Oldu: Komşuda üç tane Bitlis’te hiç yok!

1- Tatvan Ticaret odası “Temmuz” Ayı Meclis Toplantısı Yaptı.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odamızın “Temmuz” ayı meclis toplantısı yapıldı.

Oda Meclis Başkan Yardımcısı Ecevit ÖZKAN başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem konuları görüşülüp istişare edilerek karara bağlandı.

I M G 7245

2- Hizan Osmanlı döneminde 

Osmanlı idarî teşkilâtında Doğu ve Güneydoğu Anadolu‟ da hükümet adını taşıyıp beylerbeyliklere bağlı sancak beylikleri oluşturulmuştur. Mahmudî, Hakkâri, Hizan ve Bitlis sancakları bu hükümetlerin merkezleridir.

3-Bitlis il Sağlık müdürlüğünde Haftalık Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ekici başkanlığında düzenlenen haftalık değerlendirme toplantısı, hastane başhekimleri, hastane müdürleri ve müdürlüğümüz başkan ve başkan yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıda, ilimizde sunulan sağlık hizmetleri detaylı bir şekilde değerlendirildi. Tasarruf tedbirlerine tam uyum sağlanması amacıyla alınacak önlemler tartışıldı. Ayrıca, ilimizde açılacak olan kalp merkezi ile ilgili olarak başhekimlerle istişarelerde bulunuldu.

I M G 7248I M G 7249

4-Hizan'ın 300 yıllık taş evleri

Bu evler, taş yapılar ve ahşap detaylarla karakterize edilir. Genellikle iki veya üç katlı olan evler, zemin katta ahır veya depo olarak kullanılmış, üst katlarda ise yaşam alanları yer almıştır. Onur SÜREK Bitlis / Hizan 

I M G 7250

Muhabir: Gülistan Çelebi