1-Adılcevaz dağları neden Ağaç ekilmiyor 

Bitlis’li bir vatandaş- Bitlis Adilcevaz’da 25 yıldır bir ağaç ekildiğini görmedim, Dağlarda kuru ottan başka hiçbir şey yok, oralar neden yönelmiyor, ekmiyor. vangölü kıyısı kuru dağlarla çevrilidir dedi. 

2- Bitlis Cennetten bir bahçe 

Evliya Çelebi, 1657 yılında Bitlis ziyareti eder. Bitlis beyleri olan Şerefxan ailesi tarafından Tahşut'ta  bulunan yazlık sarayında ağırlanır. Evliya Çelebi Tahşut un bahçelerinn güzelliğine hayran kalır ve şu cümleyi kurar, Cennet- ül bahçe (cennetten bahçe) ifadesini kullanır. 

I M G 7632

3-Bitlis Belediyesi vatandaşın güvenliği için demir köprü yaptı 

Hüsrevpaşa Mahallesi'nde cezaevi mevki olarak bilinen bölgede, vatandaşların güvenliği için önemli bir adım atıldı. Belediyemiz, su kanalının üzerinde bulunan ve tehlike arz eden tahta köprüyü yenileyerek yerine demir bir köprü inşa etti.

I M G 7660

Bitlis Merkez ve Adilcevaz İlçe Sakinleri Dikkat! Bitlis Merkez ve Adilcevaz İlçe Sakinleri Dikkat!

4- Tatvan Gençlik merkezi Gıtar kursu 

Tatvan Gençlik Merkezi Gitar Kursuna yoğun ilgi

Tatvan'da Gençlik ve Spor her yil düzenlenen yaz kurslari, Tatvan Tatvan Gençlik Merkezindeki gitar kursu, Bakanliginin Türkiye genelinde Tatvan Gençlik Merkezinde de büyük ilgi görüyor.

4- BİTLİS İL EMNİYET MÜDÜRÜ ORTAÇ ŞEKEROĞLU'NDAN, BEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. NECMETTİN ELMASTAŞ'A ZİYARET

Bitlis İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş'ı ziyaret etti.

Görüşmede, üniversite ve emniyet arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konularında fikir alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. Bu tür ziyaretlerin, kurumlar arası dayanışmayı artırdığı ve şehirdeki huzur ve güven ortamına katkı sağladığı ifade edildi.
Rektörlük makam odasında gerçekleşen ziyarette, Rektör Elmastaş nazik ziyaretinden dolayı Bitlis İl Emniyet Müdürü Şekeroğlu'na teşekkür ederken,  İl Emniyet Müdürü Şekeroğlu ise, ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirip Rektör Elmastaş'a teşekkürlerini iletti. Ziyarette, Bitlis Eren Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Behçet Kocaman da hazır bulundu.

I M G 7635

5-GEÇİT VERMİYOR

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, akaryakıt kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürütülen analiz-saha çalışmaları kapsamında; 09.07.2024 günü Batman-Bitlis karayolu üzeri durdurulan bir su tankerinde yapılan aramada, Kaçak ve karışımlı olduğu değerlendirilen 21.456 litre  akaryakıt ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili 1 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı. 

Muhabir: Vedat Çelebi