Bitlis

Bitlis Merkezli, Tatvan ve Ahlat İlçelerinde EŞ Zamanlı Operasyon: 9 Tutuklama

Bitlis merkez, Tatvan ve Ahlat, ilçeleri ile Burdur ilinde düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklandı.

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde,  Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Bitlis Merkez, Tatvan ve Ahlat İlçeleri ile Burdur ilinde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik 08.10.2024 tarihinde Özel Harekât Timleri destekli eş zamanlı operasyon icra edildiği belirtildi.

Uyuşturucu madde imalatı, kaçakçılığı ve kullanımına karşı yürütülen mücadelenin devam edeceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Merkez 2, Tatvan 5, Ahlat 1 ve Burdur 1 olmak üzere toplam 9 şüpheli yakalanmış, yakalanan şüpheliler çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Bahse konu şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalar neticesinde  142.4 gram Metamfetamin maddesi, 55 adet uyuşturucu hap ve 1 adet yarı otomatik tüfek ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir. Ayrıca dosya kapsamında 22 şüpheliye işlem yapılmıştır” denildi.