Tarihte Bugün: 20 Ekim, Neler Yaşandı? Tarihte Bugün: 20 Ekim, Neler Yaşandı?

Bitlis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, alınan siparişlerle bölgedeki birçok okulun ihtiyacını karşılıyor. Okul, üretim ekipmanları sayesinde üretime katkı sağlıyor ve öğrencilerine kalifiye eleman olma fırsatı sunuyor. Eğitim kalitesiyle, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kentin en gözde okulları arasında yer alıyor.

Okulun Mobilya İç Mekan Tasarım bölümünde Öğretmen Ali İhsan Şener, öğrencileriyle döner sermayede çalıştıklarını belirtti. Eğitimdeki eksikliklere göre öğrencileri çalıştırdıklarını belirten Şener, öğrencilerin uygulama yaptıkça daha fazla şey öğrenebildiğine dikkat çekti. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerini sanayide ve stajda da çalışmaya teşvik ediyor. Mezunlarının da iş hayatlarını takip eden okul, öğrencilerinin eğitim öğretim programlarına yön veriyor.

Mobilya İç Mekan Tasarım Alanı Öğretmeni Ali İhsan Şener, geçen yıl yaklaşık 4.5 milyon TL ciroya ulaştıklarını söyledi. Siparişlerinin genellikle Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullardan geldiğini belirten Şener, üretimlerine öğrencilerin katkıda bulunduğunu anlattı. Okul, dolap, büro takımları, okul sıraları ve kitaplıklar gibi malzemeleri üretiyor. Geçen yıl 2 bin 500 adet sıra üretildi. Sıra üretiminin bir kısmı metal, diğer bir kısmı ise ahşap aksamdan oluşuyor.

Editör: MEHTAP ÇELEBİ