Tatvan

Bitlis-Nemrut Kalderası Ziyaretçilerine Beklenmedik Boz Ayı Sürprizi

Bitlis'in Nemrut Kalderası'nda hafta sonu doğaseverler, krater gölü çevresindeki boz ayılarla karşılaştı. Ziyaretçiler, ayılarla yakın temas kurmanın heyecanını yaşadı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Kalderası, hafta sonunu doğa ile iç içe geçirmek isteyen ziyaretçilere boz ayı sürprizi yaşattı. Dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölünü barındıran bu bölge, sadece doğal güzellikleri değil, aynı zamanda boz ayıların da varlığıyla dikkat çekiyor.

Krater gölüne giden yolda seyahat eden ziyaretçiler, araçlarıyla boz ayıları fark ettiklerinde heyecan yaşadılar. Bazı ziyaretçiler, ayılara yiyecek atarak onlarla etkileşimde bulundu. Bu sıradışı deneyimi yaşayan ziyaretçilerden Hamdullah Akgöl, Nemrut Kalderası'nı gezmek için Diyarbakır'dan geldiklerini ve daha önce burada ayıların yaşadığını bilseler de onları bu kadar yakından görmeyi beklemediklerini belirtti. Akgöl, ayıların aracına yaklaşıp ayağa kalktığını ve bu anın hem korkutucu hem de heyecan verici bir duygu olduğunu aktardı.

Doğayla İç İçe Olmanın Farklı Bir Deneyimi: Boz Ayılarla Karşılaşma Sürprizi

Seda Akgöl ise doğayla iç içe olmanın güzel olduğunu söyleyerek, boz ayılarla bu kadar yakın temas kurmanın farklı bir deneyim olduğunu ifade etti. Ayıları kalabalık bir ortamda görmeyi beklemediklerini dile getiren Seda Akgöl, ormanlık alana girdiklerinde ani bir şekilde ayılarla karşılaşmanın büyük bir sürpriz olduğunu belirtti. İlk başta ürkütücü bir yanı olduğunu ancak sonrasında iç içe olmanın keyifli olduğunu vurguladı.