Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü, ATV turlarıyla turistler için yeni bir cazibe merkezi haline geliyor. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) tarafından "Mükemmeliyet Ödülü" ile ödüllendirilen bu bölge, buhar bacaları, buz mağarası ve gölleriyle ünlüdür.

ATV işletmecisi Kadir Karaman, Nemrut Dağı'nın muhteşem manzaralarını ziyaretçilere tanıtarak, bölgenin turistik çekiciliğine katkı sağlamayı hedefliyor. Yerli ve yabancı turistler, Nemrut Kalderası'nda düzenlenen ATV turları ile doğa ile iç içe keyifli anlar yaşıyorlar.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay'dan Bitlis Eren Üniversitesi'ne Ziyaret Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay'dan Bitlis Eren Üniversitesi'ne Ziyaret

A W251392 06

Karaman, “Burada dışarıdan gelen insanlarımıza hizmet veriyoruz. Tatvan'da yeni açılan bir sektör ve doğuda tek durumda. Gelen misafirlerimize 20 dakikalık hızlandırılmış bir kurs veriyoruz. Sürüş teşti yapıyoruz. Bu aracı kullanmak için B sınıfı ehliyet istiyoruz. Araçlarla Nemrut'a gideceğimiz zaman ben öncülük yapıyorum misafirlerimize. Dikkatli bir şekilde çıkıp manzaranın da keyfini çıkarıyoruz. Nemrut Kalderası'na gidince de ben buhar bacalarını ılık ve büyük gölü gezdiriyorum. Bizler burada zaten turizm cenneti olan Nemrut Krater Gölü'nün tanıtımına kendi çabalarımızda katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

A W251392 04

ATV turları, Tatvan'daki turizm sektörüne yenilikçi bir soluk getirirken, Nemrut Krater Gölü'nün doğal zenginliklerini keşfetmek isteyenler için unutulmaz bir deneyim sunuyor.

A W251392 02A W251392 08A W251392 09A W251392 05

Kaynak: İhlas Haber Ajansı