VEDAŞ'tan Kesinti Öncesi Bitlis'e Uyarı: O Bölgeler Etkilenecek! VEDAŞ'tan Kesinti Öncesi Bitlis'e Uyarı: O Bölgeler Etkilenecek!

Bitlis’teki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren ve 2019 yılında üretime başlayan fabrika, otomotiv sektörü ve ağır sanayi için hayati öneme sahip filtreleri dünya pazarına sunuyor. Devlet teşvikiyle desteklenen fabrikada üretilen hava, yağ, yakıt ve polen filtreleri, yalnızca iç piyasada değil, global ölçekte de büyük ilgi görüyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde türünün tek örneği olan fabrika, üretimini dünya çapında 36 ülkeye ihraç ederek, Bitlis’in adını global pazarda duyuruyor. Ünlü otomobil markalarının motorlarında ve sanayi tesislerinde kullanılan bu filtreler, Bitlis ekonomisine büyük katkı sağlıyor ve bölgedeki istihdamı artırıyor.

Haber Kapak Şablon 2024 09 25T094324.426

Filtre üretimi hakkında bilgiler veren Fabrikanın Satış ve Pazarlama Sorumlusu Esra Marhan, “Başta otomotiv olmak üzere aynı zamanda en son teknoloji ile donatılmış tesisimizde en kaliteli filtreyi üretmeyi daimi görev edindik. Filtrasyon ihtiyaçlarında filtre akşını en kolay ve en uygun şekilde bu verimlilikte sağlayan doğu ve güneydoğuda tek olmanın haklı gururunu yaşayan bir fabrikayız. 36 ülkeye ihracat ve ithalat verimliliğinde piyasanın nabzını tutarak en kaliteyi filtreyi vermenin yanında misyonumuz müşterin beklentilerini ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlayıp doğru bir şekilde filtre akşını gerçekleştirmek. Otomotiv filtreleri üretimi alanında ağır vasıta, yağ yakıt ve polen gruplarında endüstriyel özel filtrelerinde AR-GE çalışmasını yapıp üretime alan kapsamlı bir firmayız. Aynı zamanda istihdamı büyük oranda arttırarak Bitlis bölgesinde tek olmanın haklı gururunu yaşayarak filtrasyon ihtiyacını en iyi şekilde karşılayan bir firmayız” diye konuştu.

Haber Kapak Şablon 2024 09 25T094420.074

Haber Kapak Şablon 2024 09 25T094403.908

Haber Kapak Şablon 2024 09 25T094441.369

Kaynak: İHA