Bitlis

Bitlis Özgüzeldere Spor’un Rakibi Belli Oldu

Ziraat Türkiye Kupası’nda ikinci tura yükselen Bitlis Özgüzeldere Spor, Onuksports Kelkit Hürriyet Spor Kulübü ile eşleşti.

Ziraat Türkiye Kupası’nda birinci turu başarıyla tamamlayarak ikinci tura yükselen Bitlis Özgüzeldere Spor’un rakibi Onuksports Kelkit Hürriyet Spor Kulübü oldu. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen kura çekiminde Bitlis Özgüzeldere Spor kulübünü temsilen Habip Cin katıldı.

Kura çekiminde 64 takım 32 maç oynayacak. Yapılan kura çekimi sonucunda Bitlis Özgüzeldere Spor, kendi seyircisi önünde Onuksports Kelkit Hürriyet Spor Kulübü ile eşleşti. Maçlar 8-9 ve 10 Ekim 2024 tarihlerinde oynanacak.

Doğu Anadolu Kulüplerine Destek Çağrısı

Kura çekiminde kısa bir konuşma yapan Bitlis Özgüzeldere Spor Kulübü temsilcisi Habip Cin, Doğu Anadolu illerinde bulunan takımlara tesis konusunda destek verilmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımıza takımlarımıza sahip çıkması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Özellikle bunu Amedspor maçıyla birlikte başlattınız. Ben size teşekkür ediyorum. Biz Doğu Anadolu’daki kulüpler tabii ki sıkıntılarımız var. Takdir ederseniz o bölgede yaklaşık 40-50 yıldır kirli bir savaşla mücadele edildi. Sonra gençler uyuşturucu batağında. İnşallah kısa sürede biz bunları bitireceğiz. Ama sevgili başkanım siz, bizleri yalnız bırakmayın. Bütün konuklar bizim. Yani doğu batı ayrımı yapmıyorum. Ama Doğu Anadolu kulüpleri uzun yıllardır özellikle Futbol Federasyonu tarafından ihmal edilmiştir. Bizler inşallah hizmet edeceğiz. Futbolun ahlakını oturtacağız. Futbolun anlamı zaten birlik, beraberlik, kardeşlik demektir. Bizler Doğu Anadolu’da ve diğer illerde bu kardeşliği pekiştireceğiz. Sayın Başkanım bu sadece Amedspor’la kısıtlı kalmasın. O bölgeyi mutlaka zaman zaman ziyaret edin. Gerçekten bu bölgede çok eksikler var. Tüm kulüplerimize bu konudan dolayı başarılar diliyorum. Bütün kulüplere başarı diliyorum.” ifadelerini kullandı