Milli Eğitim Müdürlüğünün bulunduğu binanın önünde toplanan grup, Bitlis'e atanan milli Eğitim Müdürünün, idarecileri ve eğitimcileri muhatap almadığını ileri sürdüler.

Eğitimcilerin muhatap alınmasını ve kendileriyle görüşülmesi için randevu verilmesi talebinde bulunan Türk Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Mehmet Ünal Gürbüz, mesleğini tutku ile icra eden öğretmenlerin fedakârlığı ve yaptığı hizmetleri anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığını söyledi.

Gürbüz, Gazze'deki Soykırımı Kınıyoruz

Gazze'de yaşanan katliamı kınayan Gürbüz, "Bilinmelidir ki savaşın dahi bir ahlakı vardır. Ancak Gazze’de bir savaş yoktur! Gazze de insanlık tarihinin şahit olduğu aşağılık bir soykırım yaşanmaktadır. Terörist İsrail’ce çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden binlerce cana hunharca kıyılmakta hastane ve okullar bombalamaktadır. Terörist İsrail’in yapmış olduğu bu soykırıma karşın arkasında saf tutmuş sözde medeni batılı devletlerin bu tutumları da milletimizin hafızasında yerini almıştır. Türk Eğitim-Sen ailesi olarak bu haklı davalarında mazlum Gazze halkının yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz." dedi.

Bitlis’in yeni Valisi, Ahmet Karakaya Kimdir? Kaç Yaşında, Hangi Görevlerde Bulundu? Bitlis’in yeni Valisi, Ahmet Karakaya Kimdir? Kaç Yaşında, Hangi Görevlerde Bulundu?

ekran-goruntusu-2023-10-23-213222.png

Gürbüz, "İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Gür Bey'in göreve başladığı günden bu yana gerek eğitim çalışanları gerekse de Türk Eğitim-Sen ailesi olarak bizler kendisini çok aktif olarak kullandığı soysal medya hesaplarından takip etmekteyiz. Eğitim camiası olarak bizler il müdürümüzü sosyal medya üzerinden takip etmek yerine makamında kendisiyle görüşüp, istek, talep ve sıkıntılarımızı kendisiyle paylaşabilmeyi ve çözüm bulmayı arzu ederdik. Ancak il müdürümüzün sosyal medya hesaplarına bakıldığında görüleceği üzere öğretmenler, okul müdürleri ve eğitim çalışanları dışında herkesle görüşürken, biz eğitim çalışanları ile görüşmekten imtina ettiğini hayretle izlemekteyiz. Ayrıca müdürümüzün yapmış olduğu okul ziyaretlerinde öğretmen ve idarecilerimize söz hakkı tanımadığı, her toplantıda eğitim çalışanlarını soruşturma açmakla tehdit ettiği, eğitim çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu düşürdüğü, sahada yapmış olduğumuz çalışmalarımızda gözlemlenmiştir." diye konuştu.

ekran-goruntusu-2023-10-23-213310.png

Açıklamasını devamında Gürbüz, şunları kaydetti:

"Eğitim çalışanlarının temsilcileri olarak bizler il müdürümüzün, sosyal medya hesaplarından müsamere tadında yapmış olduğu video ve paylaşımlarına bir süreliğine ara vermesini, gittiği okullarda öğretmenlere söz hakkı vererek onları dinlemesini, en yakın mesai arkadaşı olan okul yöneticilerine randevu vererek makamında onları dinlemesini, okullarımızdaki problemlere çözüm bulmasının ilimiz eğitim başarısının artmasına katkı sağlayacağını bilmesini isteriz. Devletimizce ilimizin fiziki ve donatım alt yapısı konusunda yaptığı yatırımlar meyvelerini vermeye başlamışken, bundan sonraki süreçte eğitim camiasını dinleyerek eğitimin kalitesini daha üst seviyelere çıkarmak asıl amaç olmalıdır. İl müdürümüz gittiği her ortamda eğitim müfettişleri ve soruşturmalarla öğretmen ve idarecileri tehdit etmek yerine söz konusu eğitim müfettişlerini rehberliğe ve gerçek problemlerin tespitine, çözümüne yöneltmesi eğitim kalitesi ile çalışanlarının huzur ve motivasyonuna çok fazla katkı sağlayacaktır. Sahadaki problemleri, sıkıntı, talep ve istekleri iletmek için kendisi ile görüşmeye giden biz Sendika Yöneticilerini dinlemek yerine bizlere yol çizmeye çalışan çok kıymetli il müdürümüze siz kıymetli basın mensuplarımız üzerinden alanda karşılaştığımız, üyelerimiz ve eğitim çalışanlarının bizlere ifade ettiği bazı sıkıntıları sizlerin vasıtasıyla kendilerine ifade etmek isteriz."

(Haber Merkezi)

ekran-goruntusu-2023-10-23-213415.png

ekran-goruntusu-2023-10-23-213334.png

ekran-goruntusu-2023-10-23-213140.png

ekran-goruntusu-2023-10-23-213116.png

ekran-goruntusu-2023-10-23-213044.png

ekran-goruntusu-2023-10-23-213222-001.png

Editör: Mezher Yamaç