Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, sosyal medyada yayımlanan ve Ahlat'ta 150 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü iddia eden haberlerle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Thumbs B C 8B980Ae906Fddc3D421711386Cee1D12

Valilikten yapılan açıklamada, 

"Sosyal medyada yer alan Ahlat’ta 150 köpek zehirlenerek öldürüldü haberleri üzerine İlimiz Ahlat İlçemiz Malazgirt Yolu üzerinde bulunan barınağa Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğüne bağlı Ahlat Şefliği ekibi intikal ederek incelemelerde bulunmuştur. 

Yapılan inceleme de adı geçen Çöpçü Ömer isimli şahsın olay yerinde ikâmet etmediği, alanda bulunan hayvanların yaşadığı ve herhangi bir sağlık sorunları olmadığı, alana yakın yerleşim yerlerinde yaşayanlar ile yapılan görüşmelerde herhangi bir zehirlenme olayının olmadığı bilgisi edinilmiştir. 

Ayrıca Ahlat Belediyesinin yapmış olduğu incelemelerde de, ilgili görüntülerin gerçeği yansıtmadığı kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Belediye Başkanı Tanğlay'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı Belediye Başkanı Tanğlay'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Son olarak çevrede yapılan incelemelerde hiç bir şekilde ölü veya çürümüş köpek bedenine rastlanılmamış olup, sosyal medyada paylaşılan haberlerin tamamen asılsız olduğu ve gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Muhabir: Mehtap Çelebi