Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Van Gölü'nde serinlemek amacıyla göle giren iki çocuk, rüzgarın etkisiyle sürüklenip mahsur kaldı. Olay, Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı gemi adamlarının etkili müdahalesi sayesinde sona erdi.

İki Çocuk Rüzgarla Açık Alana Sürüklendi

Yaz sıcaklarının bunaltıcı etkisinden kaçmak isteyen vatandaşların serinlemek için başvurduğu Van Gölü'nde, gölde yüzmekte olan M.A. (16) ve H.O. (14) isimli iki çocuk, rüzgarın etkisiyle açık alana sürüklendi. Çocuklar, gölde mahsur kaldıklarını ve karaya dönemediklerini belirten el kol hareketleriyle yardım çağrısında bulundular.

Turiste yapılan provakasyondur, Amaçları,  Bitlis Turizme zarar vermek Turiste yapılan provakasyondur, Amaçları, Bitlis Turizme zarar vermek

Bitlis Van Gölü'nde İki Çocuk Mahsur Kaldı (1)

Haber merkezine gelen ihbarı değerlendiren Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı gemi adamları, Tatvan Polis Kampı iskelesinden hareket ederek olay yerine yöneldi. Deniz botu ile yapılan kurtarma operasyonunda, çocuklar güvenli bir şekilde bota alındı. Mahsur kalan M.A. ve H.O., Tatvan polis kampına getirilerek ailelerine teslim edildi.

Van Gölü'nde İki Çocuk Mahsur Kaldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı