Meteorolojiden Bitlis'e Kuvvetli Rüzgar Uyarısı! Meteorolojiden Bitlis'e Kuvvetli Rüzgar Uyarısı!

Van ve Bitlis illerinde etkili olan yoğun kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkileyerek 287 yerleşim biriminde yolların kapanmasına neden oldu. Kent genelinde dün akşam başlayan kar yağışı, gece boyunca devam etti ve kent merkezinde 7, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 30 santimetre kar birikimine ulaştı.

Karla Mücadele Ekipleri Çalışmalara Başladı

Van genelinde 96 mahalle ve 176 mezra olmak üzere toplamda 272 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkisiyle 15 köy yolunun da kapandığı belirtildi. Bu durum, vatandaşların ulaşımını olumsuz etkilerken, karla mücadele ekipleri de kapalı yolların açılması için çalışmalarına başladı.

bitliste-kar-yagisi-ulasim-yollarini-kapatti-2-001.jpg

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar yağışının neden olduğu olumsuz hava koşulları sebebiyle 15 köy yolunun trafiğe kapandığını açıkladı. Kurtkan, ekiplerin kar nedeniyle kapanan yolların açılması için gayretle çalıştığını ve yol temizleme çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Her iki ilde de yoğun kar yağışının etkisi altında olan bölgelerde vatandaşların tedbirli olmaları ve güzergahlarını karayollarının açıklamasına göre planlamaları önem taşıyor. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarını sürdürerek ulaşımın normale dönmesi için çaba harcıyor.

basliksiz-1-32.jpg

basliksiz-1-33.jpg

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ