TÜBİTAK, 393 Yeni Personel Alıyor TÜBİTAK, 393 Yeni Personel Alıyor

Kış ayları henüz Kasım ayı sona ermeden geldi ve soğuk havalar iyice hissedilir oldu. Yurdun dört bir yanında soğuk havalar etkisini gösterirken, evlerde kombiler de yanmaya başladı. Kışın en çetin geçtiği illerden biri olan Bitlis’te de vatandaşlar kombileri çalıştırmaya başladı. Kombi kullananlar, soğuk havaların gelmesi ile birlikte kombi bakımını araştırıyor.

Hemen hemen her evde bulunan, ısınma ve sıcak su ihtiyacının oldukça temiz şekilde karşılanmasını sağlayan kombilerin düzenli olarak bakımının yapılması gerekiyor. Düzenli olarak doğalgaz ve kombi bakımı yaptıranlar, kış boyu genellikle problem yaşamadan ısınma sorununu çözer. Peki evde kombi kullanımında nelere dikkat etmek gerekir, evde kombi bakımı nasıl yapılır? İşte detaylar…

YÜZDE 30 TASARRUF SAĞLAMAK MÜMKÜN

Her yıl kış mevsimi gelmeden önce kombi bakımını yaptırmanız gerekir. Kış döneminde bir arıza çıkmaması için bakımın önceden yaptırılması tavsiye edilir. Kombi ve petek bakımları doğru şekillerde yapıldığında, doğalgaz faturasında yüzde 30 tasarruf sağlamak mümkün.

FİLTRE TEMİZLİĞİ

kombi-bakimi-nasil-ve-ne-zaman-yapilir-1680624226.webp

Tasarruf ve verim açısından sıkça tercih edilen yoğuşmalı kombiler, cebinizi ve çevrenizi korumaya yardımcı olur. Kombi bakımı yaparken, özellikle filtre temizliği çok önemlidir. Soğuk havalarda filtreler sık sık kontrol edilmelidir. Filtre temizliğinin yapılmaması, ciddi arızalara neden olabilir.

SICAK SU AKIŞI VE KALORİFER BAKIMI

Kombilerin su boşaltma işlemini her yıl düzenli yapmak gerekiyor. Ayrıca kombilerin sıcak su akışının temiz olduğuna ve kaloriferlerin doğru şekilde çalıştığına emin olmak gerekiyor. Ayrıca kombilerde genleşme tankının da hava almasını sağlamak gerekiyor.

ODA SICAKLIKLARI KAÇ DERECE OLMALI?

Kombi kullanımlarında bir evde oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık 20 derecedir. Antre, hol ve koridor gibi yerlerde ise ideal sıcaklık 15 derecedir. Banyolarda ise ideal sıcaklık 24-25 derecedir. Tam yoğuşmalı kombiler 50 derece ve altında ayarlandığında, tasarruf etmenize yardımcı olur.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ