Muş

Bitlis'e Komşu İlde zehirli Örümcek Tespit Edildi

Muş’un Şenyayla bölgesinde nadir görülen zehirli örümcek türü "argiope lobata" tespit edildi.

Muş’ta, Şenyayla bölgesinde hayvanlarını otlatan çiftçiler tarafından büyük ve dikkat çekici bir örümcek görüldü. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine yapılan incelemelerde, örümceğin "argiope lobata" türüne ait olduğu tespit edildi.

MAUN Moleküller Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Allahverdi, örümceğin bölgede nadir görüldüğünü ve insanlara doğrudan bir tehdit oluşturmadığını belirtti. Vatandaşların bu tür örümceklerle karşılaştıklarında dikkatli olmaları ve durumu yetkililere bildirmeleri gerektiğini vurguladı.

"Örümcek türleri hepsi zehirlidir"

 Allahverdi, “Argiope Lobata türü ilginç bir yapısı olan örümcek türlerindendir. İsmini ilginç yapısından alıyor. Türlerine göre irice bir örümcek. Bu da insanların ilgisini çekiyor. Ben de araştırmalarım sırasında karşılaştığımda baya etkilenmiştim. Örümcek türleri hepsi zehirlidir. Bu türünde zehri mevcuttur. Bu türün zehrini aktaran kısım insan derisini delmeyecek şeklindedir. Delse bile zehir etkisini fazla göstermeyecek durumda. Bu örümceğe dokunulmamasını öneriyoruz. Sonuç olarak değerlendirdiğimizde zehirli bir tür olarak karşımıza çıkıyor” dedi.