Bitlis

Bitlis'i Bekleyen Soğuk Hava ve Kuvvetli Kar Yağışına Karşı Tedbir Zamanı

Pazar akşamından itibaren Bitlis, soğuk ve yağışlı bir hava sistemine giriyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Vatandaşlar, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaya çağrılıyor.

Bitlis ilinde Pazar akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen soğuk ve yağışlı sistem, bölgede dikkat çeken hava değişikliklerine neden olacak. Meteoroloji yetkilileri, sistemin etkisiyle birlikte hava sıcaklıklarının 3 ila 5 santigrat derece azalarak mevsim normallerine ineceğini tahmin ediyor.

Pazartesi Sabahına Kadar Etkili Olacak

Sıcaklıkların azalmasının ardından, yarın (Pazar) akşam saatlerinden itibaren Bitlis genelinde kar yağışlı sistemin etkisi altına girileceği öngörülüyor. Yağışlı sistemin Pazartesi sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, özellikle Bitlis çevrelerinde kuvvetli, yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışları tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyarıda bulunarak, kuvvetli kar yağışlarına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar, görüş mesafesinde azalma, eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırıyor.

Buzlanma ve Don Olaylarına Karşı Tedbir!

Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olaylarıyla birlikte pus ve yer yer sis hadiselerinin yaşanabileceği belirtiliyor. Bu durumun ulaşımda aksamalara, görüş mesafesinde daralmaya neden olabileceği için vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önemle vurgulanıyor. (Gülistan Çelebi)