Bitlis

Bitlis’in 10 günlük hava durumu belli oldu: Hava soğuyor, kar geliyor…

Bitlis’in sıcaklık değerleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamaları ile belli oldu. Alınan verilere göre Bitlis’te kış mevsiminin erken başladığı görülüyor.

Bitlis Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Bitlis’te önümüzdeki 10 gün boyunca hava sıcaklıkları düşecek ve kar yağışı görülecek. Bitlis’te bugün parçalı bulutlu bir hava hakim. Gündüz sıcaklığı 8 derece, gece sıcaklığı ise 1 derece olarak ölçüldü.

Bitlis’te havaların soğudu bazı günler sıcaklığın -5 dereye kadar düşeceği ve kar yağışının etkili olacağı görülüyor. Şimdi Bitlis’in 10 günlük hava durumuna bakalım.

-5 DERECEYLE BİTLİS DONACAK

25 Kasım Cumartesi ise yağmurlu ve açık hava bekleniyor. Gündüz sıcaklığı 8 derece, gece sıcaklığı 2 derece olacak.

26 Kasım Pazar günü de yağmurlu ve açık hava devam edecek. Gündüz sıcaklığı 7 derece, gece sıcaklığı 3 derece olacak. 27 Kasım Pazartesi günü ise yer yer kar yağışı, açık hava görülecek. Gündüz sıcaklığı 6 derece, gece sıcaklığı ise -5 dereceye kadar düşecek. 28 Kasım Salı günü parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Gündüz sıcaklığı 1 derece, gece sıcaklığı -4 derece olacak.

29 Kasım Çarşamba günü de parçalı bulutlu bir hava devam edecek. Gündüz sıcaklığı 2 derece, gece sıcaklığı -4 derece olacak. 30 Kasım Perşembe günü ise çok bulutlu bir hava bekleniyor. Gündüz sıcaklığı 4 derece, gece sıcaklığı -2 derece olacak. 1 Aralık Cuma günü de çok bulutlu bir hava hakim olacak. Gündüz sıcaklığı 11 derece, gece sıcaklığı 1 derece olacak.

2 Aralık Cumartesi günü karla karışan yağmur geçişleri görülecek. Gündüz sıcaklığı 5 derece, gece sıcaklığı -4 derece olacak. 3 Aralık Pazar günü ise az bulutlu ve güneşli bir hava bekleniyor. Gündüz sıcaklığı 5 derece, gece sıcaklığı -3 derece olacak.

ÖNLEMİNİZİ ALIN

Bitlis’te önümüzdeki 10 gün boyunca hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği ve kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Bitlisliler, soğuk hava ve kar yağışına karşı tedbirli olmaları gerektiğini belirtiyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi