Meteorolojiden Bitlis'e Kuvvetli Rüzgar Uyarısı! Meteorolojiden Bitlis'e Kuvvetli Rüzgar Uyarısı!

Bitlis, tarihi anma törenleri ve etkinliklerle düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Atatürk heykeline çelenk sunarak anlamlı anma törenlerine katıldılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okunduktan sonra, Vali Oktay Çağatay törene katılanlara hitap etti.

olsdalldladslasd.jpg
Bitlis'in 107. Kurtuluş Yıl Dönümü Coşkusu - Mutki Haber

Vali Çağatay: Bitlis'in Kurtuluşu ve Milli Mücadele

Vali Çağatay, "Vatanın kurtuluşu için kahramanca savaşan şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. Aziz milletimiz, saygıdeğer ecdadımızın manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla Bitlis'i düşman işgalinden kurtararak özgürlüğüne kavuşturmuştur. Bitlis, Anadolu'da işgale uğrayan vilayetler arasında istiklaline ilk kavuşan şehir olma unvanını taşımaktadır. Bu zafer, milli mücadelenin ilk kıvılcımıdır. Ecdadımızın gösterdiği kahramanlık ve birlik beraberlik ruhunu geleceğimize taşımalıyız. Bu mücadeleyi koruyarak, kadim Bitlis'i daha da ileriye taşımalıyız. Bitlis'in kurtuluşunun 107. yıl dönümünde, milletimizin bu topraklara olan sevgisi ve bağlılığını bir kez daha görmekteyiz. Ecdadımızın bıraktığı mirası koruyarak, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımalıyız." şeklinde konuştu.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu ve spor yarışmalarında derece elde eden sporculara ödülleri verildi. Bitlis Valisi, Belediye Başkanı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı ve diğer kurum amirleri, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, vali yardımcıları, polis ve askeri erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar törene katılım gösterdi.

Törenlerin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen halk oyunları gösterisiyle kutlamalar son buldu. Bitlis halkı, kurtuluşunun yıl dönümünü coşku ve birlik ruhu içinde kutlamalarla taçlandırdı.

sasdsadlslsadsl.jpg

Editör: Mezher Yamaç