Bitlis

Bitlis'in de bulunduğu 20 ilde "KALKAN-5" operasyonu düzenlendi

Jandarma, Polis ve Sahil Güvenlik tarafından gerçekleştirilen "KALKAN-5" operasyonlarında, 20 ilde 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1510 düzensiz göçmen yakalandı.

Türkiye genelinde düzensiz göçle mücadele kapsamında düzenlenen "KALKAN-5" operasyonları kapsamında, Jandarma, Polis ve Sahil Güvenlik birimleri tarafından 20 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda önemli sonuçlar elde edildi. Bitlis'in de dahil olduğu operasyonlarda toplamda 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1510 düzensiz göçmen yakalandı.

74 Şüpheliden 5'i Tutuklandı, 2'sine Adli Kontrol Kararı

Operasyonlarda, 74 göçmen kaçakçılığı organizatöründen 5'i tutuklanırken, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor. Operasyonlar, Jandarma, Polis ve Sahil Güvenlik tarafından 63 ayrı bölgede gerçekleştirildi.

İstanbul başta olmak üzere 81 ilde, Valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, düzensiz göçmen tespitini kolaylaştıran Mobil Göç Noktası araçları ve uzman personellerle denetimlerin sürdüğü belirtildi. Ülke genelinde 97 Mobil Göç Noktası aracı ve 291 uzman personelle 24 saat boyunca aralıksız denetimler devam edecek.