Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan bu doğal güzellik, bayram boyunca yüzlerce turisti ağırladı. 2 bin 250 rakımdaki göl, dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü olma özelliğini taşıyor. Doğal güzellikleri ve seyrine doyumsuz manzarası ile ünlenen Nemrut Krater Gölü, bayram tatilinde doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenlerin tercihi oldu.

Nemrut Krater Gölü, Her Mevsim Farklı Güzellikleriyle Yerli ve Yabancı Turistleri Ağırlıyor Nemrut Krater Gölü, Her Mevsim Farklı Güzellikleriyle Yerli ve Yabancı Turistleri Ağırlıyor

Nemrut Krater Gölü Bayram Tatilinde Ziyaretçi Akınına Uğradı (4)

Zengin biyoçeşitliliği ile dikkat çekiyor

Ziyaretçiler, sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası, çeşitli kuş türleri ve zengin biyoçeşitliliği ile dikkat çeken Nemrut'ta doğanın tadını çıkardı. Trabzon'un Akçaabat ilçesinden gelen turistler de Nemrut Krater Gölü'nün eşsiz manzarasını cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle ölümsüzleştirdi, horon tepmeyi de ihmal etmedi.

Nemrut Krater Gölü Bayram Tatilinde Ziyaretçi Akınına Uğradı (3)

"Herkesin buraya gelmesi gerekiyor"

Tur operatörü Serkan Baş, yaptığı açıklamada, yaklaşık 75 misafirle bayram tatilini değerlendirmek için Trabzon'dan Van'a geldiklerini belirtti. Baş, "Gezimiz kapsamında Nemrut Krater Gölü'nü görmek için Bitlis'in Tatvan ilçesine geldik. Gerçekten doğası harika. Güzel bir manzaraya sahip. Herkesin buraya gelmesi gerekiyor. Hava güneşli ama yakmıyor ve nemli değil. Bizim Karadeniz'in havası biraz nemli. Van Gölü'nün etrafını kara yoluyla gezebiliyorsunuz. Bu çok güzel. Van Gölü havzasının her yerinde hem tarih hem de doğa ve su var. Bu çok değerli."
Nemrut Krater Gölü Bayram Tatilinde Ziyaretçi Akınına Uğradı (2)

Çocukları ve arkadaşlarıyla Nemrut'a gelen Nurcan Balcı Çakır da "İlk kez geldim. Geziyoruz, eğleniyoruz. Burası Karadeniz'den çok farklı ama çok güzel. Doğası harika. Bizim orası gibi nemli değil. Daha gezilecek çok yer varmış. Herkese buralara gelmeyi tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Editör: ALEV YAŞAR