Muş'un Yoncalıöz köyünde, 2022 yılında Güler ve Yusufoğulları aileleri arasında yaşanan bir kavga sonucu başlayan husumet, düzenlenen barış töreniyle sona erdi.

Aileler Arasındaki Gerginlik Barış Töreni ile Son Buldu

Olayın ardından aileler arasında başlayan gerginlik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve bölgenin önde gelen isimlerinin girişimleriyle son buldu. Salih-Muhlise Çağlayan Camii'nde düzenlenen barış törenine Vali Avni Çakır, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yılmaz Kırgel, Edirne Jandarma Komutanlığına atanan Kıdemli Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bitlis'in Komşu İlinde 2 Yıllık Husumet Barışla Noktalandı (2)

Vali Çakır, barışın sağlanmasının bölgedeki herkes için büyük bir rahatlama getirdiğini belirterek, “Küslüğü, kırgınlığı, kavgayı uzlaşmayla sonuçlandırmak dinimizin de en güzel davranışlarından bir tanesidir” dedi. İki yıl önce yaşanan üzücü olayın ardından bu tür anlaşmazlıkların sulh ve kardeşlikle son bulmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Vali Çakır, barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Batman'da Binlerce Kişi Gazze İçin Duada Buluştu Batman'da Binlerce Kişi Gazze İçin Duada Buluştu

Bitlis'in Komşu İlinde 2 Yıllık Husumet Barışla Noktalandı (3)

İl Müftüsü İbrahim Halil Demir'in duasının ardından, aile bireyleri Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek birbirlerine sarıldılar.

Bitlis'in Komşu İlinde 2 Yıllık Husumet Barışla NoktalandıBitlis'in Komşu İlinde 2 Yıllık Husumet Barışla Noktalandı (1)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı