Bölge

Üniversite Öğrencisi 2 Gündür Kayıp, Van Gölü Sahilinde Terliği ve Telefonu Bulundu

Van’da önceki gün kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş (21) için ekipler arama çalışması başlattı. Van Gölü sahilinde Kabaiş’in cep telefonu ve kulaklığı bulunurken, aramalar bu bölgede yoğunlaştı.

Van’da 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş, önceki gün kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Van Gölü sahilinde yapılan aramalarda Kabaiş’in cep telefonu ve kulaklığı bulunurken, arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırıldı.

Van Gölü'ne Giderken İletişim Koptu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeği yedikten sonra dışarı çıktı ve geri dönmedi. Arkadaşları, telefonla da ulaşamayınca durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, araştırmalarında Kabaiş’in aynı gün saat 18.30'da Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gideceğini belirttiği, ancak arkadaşının teklifini kabul etmediği bilgisine ulaştı.

Cep Telefonu ve Kulaklık Bulundu

Arama çalışmalarında kayıp Rojin Kabaiş’e ait cep telefonu ve kulaklık bulundu. Bölgeye gelen polis dalgıçları, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve itfaiye ekipleri gölde tekne ve botlarla arama çalışması başlattı. Aramalar sırasında güvenlik önlemleri alınırken, Kabaiş’in ailesi de bölgeye gelerek çalışmaları yakından takip ediyor.

Rojin Kabaiş’in kaybolmadan üç gün önce üniversiteye geldiği belirtilirken, polis ve ekiplerin titiz bir şekilde arama çalışmalarını sürdürdüğü ifade ediliyor.