Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı 3 bin nüfuslu Aydınlar beldesi, bayram süresince içme suyu sıkıntısı yaşadı. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler, su deposuna girerek ana boruya taş, odun ve poşet koyarak içme suyu şebekesini tıkadılar. Bu durum, beldenin su ihtiyacını karşılamasını engelledi ve belediye ekiplerini harekete geçirdi.

Aydınlar Belde Belediyesi, sorunun tespit edilmesinin ardından 4 günlük yoğun bir çalışma başlattı. Belediye ekipleri, gece gündüz demeden çalışarak tıkanan ana boruyu açtı ve beldeye yeniden su teminini sağladı.

'Adilcevaz Turizm, Kültür ve Kalkınma Çalıştayı' Düzenlendi 'Adilcevaz Turizm, Kültür ve Kalkınma Çalıştayı' Düzenlendi

Su Borularını Taş Ve Kerestelerle Tıkadılar (2)

"Bazı kendini bilmezler halkımızın arasına nifak tohumu ekmektedir"

Aydınlar Belde Belediye Başkan Vekili Orhan Emen, 31 Mart seçimlerinde Yeniden Refah Partisi olarak belediyeyi devraldıklarını belirterek, “Hiçbir vatandaşımızın hizmetinde kusur etmedik. Halkımızın hizmetini borç biliriz, ancak bazı kendini bilmezler halkımızın arasına nifak tohumu ekmektedir. Buna da halkımız müsaade etmeyecektir. Bayramı bize zehir etmeye çalıştılar. Beldenin ana su borusuna onlarca kilo taş, kereste ve poşet bıraktılar. Milletimizi susuz bıraktılar. Biz suyun akması için 7/24 çalıştık. Başkanımız İbrahim Ergün başta olmak üzere ben ve tüm personelimiz çalıştık. Halkımız suya kavuştu, biz de rahatladık. Gece saat 03.00 sıraları ve biz görevimizin başındayız, milletimizin hizmetindeyiz” dedi. Su Borularını Taş Ve Kerestelerle Tıkadılar (3)Su Borularını Taş Ve Kerestelerle Tıkadılar (1)

Kaynak: İHA