Bitlis Valiliği tarafından hayata geçirilen "İlimizi Tanıyalım Anneler" projesi, Bitlisli annelerin şehirlerini daha yakından tanıması ve birbirleriyle daha yakın ilişkiler kurmasını amaçlıyor. Proje çerçevesinde Hüsrevpaşa Mahallesi'nden araçlarla alınan 30 kadın, Nemrut Krater Gölü ve Ahlat ilçesinin tarihi mekanlarını ziyaret etme fırsatı buldu.

Anneler, Nemrut Krater Gölü'nü ziyaret etti

Gezinin ilk durağı Nemrut Krater Gölü oldu. Burada doğanın güzellikleriyle buluşan anneler, daha sonra Ahlat ilçesine geçti. Ahlat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen öğlen yemeğinin ardından annelere ve çocuklarına çeşitli hediyeler verildi. Vali Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu ile Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl de annelerle bir araya gelerek sohbet etti.

Bitlisli Anneler, Şehirlerini Keşfediyor 7

Anneler Tarihi Mekanları Ziyaret Etti

Ahlat gezisi sırasında, anneler Abdurrahman Gazi Türbesi, Selçuklu Meydan Mezarlığı ve Ahlat Müzesi'ni ziyaret etti. Geziye katılan annelerden Gamze Yeşilkuş, projenin çok güzel olduğunu belirterek, Bitlis Valisi ve eşi ile emeği geçenlere teşekkür etti. Nuriye Sayılgan ise, Bitlis'te ilk defa gördüğü yerler olduğunu vurgulayarak, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Bitlisli Anneler, Şehirlerini Keşfediyor 6

Bitlis Kadın Kolları Başkanı Geziden Memnun

Kızılay Bitlis Kadın Kolları Başkanı Şermin Eren Elibol ise gezi hakkında, "Nemrut Krater Gölü, Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Abdurrahman Gazi Türbesi ve müzemizi geziyoruz. Çok verimli bir proje, emeği geçen herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Bitlis’te Ölüm Yolunda Trafik Kazası: 3 Yaralı Bitlis’te Ölüm Yolunda Trafik Kazası: 3 Yaralı

Bitlisli Anneler, Şehirlerini Keşfediyor 5

Proje kapsamında düzenlenen gezi, Bitlis'in tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek isteyen anneler için unutulmaz bir deneyim oldu.

Bitlisli Anneler, Şehirlerini KeşfediyorBitlisli Anneler, Şehirlerini Keşfediyor 1Bitlisli Anneler, Şehirlerini Keşfediyor 2Bitlisli Anneler, Şehirlerini Keşfediyor 3Bitlisli Anneler, Şehirlerini Keşfediyor 4

Muhabir: Mehtap Çelebi