Çeyrek 5 Bin Lirayı Geçti: Kuyumcular 'Altın En Güvenilir Limandır' Çeyrek 5 Bin Lirayı Geçti: Kuyumcular 'Altın En Güvenilir Limandır'

Bir süredir Türkiye’nin gündeminde yer alan Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili resmi adımlar atıldı. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu fon ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmuştu. Özellikle evlilik aşamasında olan gençlerin kredi verilmesine ilişkin yakından takip ettiği teklif, Meclis’te kabul edildi. Peki evlilik kredisi detayları neler?

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi kabul edildi ve böylece teklif yasalaştı. Söz konusu teklif ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı kamu tüzel kişiliği ile “Aile ve Gençlik Fonu” kurulacak. Bu fonun yönetim kurulunda ise çeşitli bakanlıklardan olmak üzere 5 kişi olacak. Bakan yardımcılarından oluşacak olan kurul, ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecek. İşte detaylar…

AİLE VE GENÇLİK FONU KURULACAK

yeni-evlenecekler-bu-haberi-bekliyordu-aile-ve-genclik-fonu-kuruluyor-gzu3.webp

Bitlis’te ve Türkiye genelinde evlilik hazırlığında olan ve evlilik kredisi için adımların atılmasını bekleyen vatandaşlara beklenen haber geldi. TBMM’de kabul edilen ve yasalaşan teklif ile birlikte Aile ve Gençlik Fonu kurulacak.

Fonun yönetim kurulunda Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olmak üzere 5 bakan yardımcısı yer alacak.

KAYNAK PAYLARINDA YETKİ CUMHURBAŞKANINDA

Söz konusu fonun kaynakları ise Türk Petrol Kanunu dahilinde tahsil edilen devlet hissesinin ve Maden Kanunu kapsamında tahsil edilen devlet hakkının %20’sinden, kanun ve kararnameler ile kurulu bulunan, kurulacak olan fonların gelirlerinden Cumhurbaşkanı kararı ile %10 payına kadar aktarılacak.

Kaynak tahsillerinin devlet hakkı oranının sıfıra indirilmesi veya iki katına kadar çıkarılması noktasında Cumhurbaşkanı yetkili olacak. Söz konusu fonun giderlerinde proje kapsamında hibe, destek, kredi, teşvik ve teminatlar yer alacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: HABER MERKEZİ