Ekonomi

Bitlisli gençlere 150.000 TL’lik evlilik kredisinin detayları ortaya çıktı! 2 yıl geri ödemesiz olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar ile birlikte yeni evlenecek olan gençlere yönelik faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisinin de detayları ortaya çıktı. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulacağını açıklamıştı. Gelen bu açıklama sonrasında karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni evlenecek olan gençlere 150.000 TL tutarında faizsiz ve 2 yıl geri ödemesi kredi imkanı, ilk etapta pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde başlayacak.

Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenen gençler, 150.000 TL tutarında evlilik kredisinde 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz şekilde yararlanabilecek. Öte yandan söz konusu kredide ödemeler de 4 yıllık vadede yapılacak. Yürürlüğe giren uygulama, ilk etapta 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde başlatılacak ve daha sonrasında kademeli olarak Türkiye genelinde de kullanılabilecek. İşte detaylar…

AİLE VE GENÇLİK FONU’NUN DETAYLARI BELLİ OLDU

Sabah’ın haberine göre yeni evlenecek gençlere yönelik 150.000 TL tutarında 2 yıl geri ödemesi kredi imkanı, pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerde başlatılacak. Söz konusu Aile ve Gençlik Fonu; aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanması amacıyla kuruldu.

Aile ve Gençlik Fonu’nun yönetim kurulu, 5 farklı bakanlığın bakan yardımcılarından oluşacak. Söz konusu üyeleri de ilgili bakanlıkların bakanları görevlendirecek. Bu kapsamda yönetim kurulunda Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarının bakan yardımcıları görev alacak.

KREDİ TUTARI HER YIL ARTACAK

Kurulda kararlar oy çokluğu ile alınacak ve fonun yönetim kurulu, fondan kaynak aktarımı yapılacak olan projeleri ve kaynak tutarını, harcama programlarını belirleyecek. Her yıl artırılması beklenen fonun kredi imkanı da yıldan yıla artış gösterecek. Elde edilen bilgilere göre fondan yararlanmak isteyenler, başvurularını internet üzerinden yapabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Attığımız her adımda aile müessesesini güçlendirmeye ve gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun” ifadelerini dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi