Bitlis

Bitlisli Kadın Girişimci Kendi Çikolata Atölyesini Kurdu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan Şeyma Demirel Aksoy, aldığı eğitimle kendi çikolata atölyesini kurarak doğal meyvelerle 15 çeşit el yapımı çikolata üretmeye başladı.

Loading...

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Şeyma Demirel Aksoy, Ankara'da aldığı eğitimle kendi çikolata atölyesini açtı.

Kendi markasını oluşturan Aksoy, atölyesinde doğal meyvelerle hazırladığı 15 çeşit el yapımı çikolatayı hem toptan hem de perakende olarak satışa sunuyor. 18 yıllık esnaflık deneyimi olan Aksoy, çikolata yapmaya karar verdikten sonra hayalini gerçekleştirdiğini belirtti.

Gelecek hedefinin atölyesini bir fabrikaya dönüştürmek olduğunu ifade eden Aksoy, kadınlara ilham vermek istediğini vurguladı.

Dışarıda büyük bir talep gördüğünü ekleyen Aksoy, “O süreçlerin kötü gitmesinden sonra çikolata yapmaya karar verdim. Ankara'da bunun eğitimini görerek belgesini aldım. Daha sonra kendi markamı oluşturdum. Anka çikolatayı bir marka haline getirmek benim hayalimdi. Bu hayalimi gerçekleştirdim.

Dışarıda oldukça talep görüyorum. İnsanlarımız çok güzel rağbet gösteriyor. Bu yolda ilerlemek ve ileriki dönemlerde fabrika açmak istiyorum. Aynı zamanda kadınlarımıza da örnek olmak istiyorum” dedi.