Bitlis

Bitlisli Kanaat Önderi Şeyh Fetullah Ayte: Madden ve manen Gazze'ye destek vermemiz gerekiyor

Bitlis Ohin Medreseleri Baş Müderrisi Şeyh Fetullah Ayte, Diyarbakır'daki 9'uncu Alimler Buluşması'nda, yaptığı açıklamada, "Madden ve manen Gazze'ye destek vermemiz gerekiyor" dedi.

Diyarbakır’da düzenlenen 9'uncu Alimler Buluşması’na katılan Bitlis Ohin Medreseleri Baş Müderrisi Şeyh Fetullah Ayte, Gazze'ye yönelik destek çağrısında bulundu. "Aksa Tufanı, Ümmet ve Ulemanın Mesuliyeti (Ümmetin Onuru Gazze)" temasıyla gerçekleşen programa Türkiye, Irak, Filistin, Mısır, Afganistan, Katar gibi birçok İslam ülkesinden seçkin alimler katıldı.

Gazetecilere açıklamada bulunan  Bitlis Kanaat Önderinden Şeyh Fetullah Ayte Madden ve manen Gazze'ye destek vermemiz gerektiğini altını çizdi.

'Allah'u Teala bu toplanmamızı hayırlı ve mübarek etsin inşallah' sözleriyle başlayan Bitlis Ohin Medreseleri Baş Müderrisi Şeyh Fethullah Ayte, "Bu gibi toplantılarının devamının gelmesi lazım ki Müslümanları ve gençlerin uyanmasına sebep olsun. Hakikaten bugün Müslümanlar perişandır. Özellikle Gazze çok zor bir durumdadır. Madden ve manen Gazze'ye destek vermemiz gerekiyor. Onlara dua edelim, destek olalım ve Yahudilerin mallarını boykot edelim. Küfür tek bir millet olmuş. Rabbim Müslümanlara şuur versin ve bir araya getirsin." dedi.