Bitlis

Bitlisli Minik Çocuklar Filistin İçin Yürüdü

Bitlis'te bir araya gelen çocuklar ve anneler, Filistin'deki zulme karşı yürüyüş düzenledi. Kalabalık, "Bitlis'ten HAMAS'a selam, direnişe devam" sloganlarıyla Gazze'ye destek verdi.

Bitlis'te Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın öncülüğünde gerçekleşen "Bitlisli Çocuklar Gazze İçin Yürüyor" etkinliği, Filistin'deki zulme karşı duyarlılığı artırdı. Hapolat Taziye Evi önünde toplanan yüzlerce çocuk ve kadın, Gazze'deki katliamlara dikkat çekmek amacıyla şehir merkezinde tekbirlerle yürüyüş gerçekleştirdi.

"Kudüs bizimdir, bizim kalacak"

Ellerinde "Kahrolsun İsrail" ve "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" yazılı pankartlar taşıyan kalabalık, israil'in Filistin'deki saldırılarına tepki gösterdi. Gazze'de yaşanan acılara dikkat çekmek için yürüyüş yapan anne ve çocukları Merkez Ulu Camii meydanına kadar yürüyüş yaptı. Ulu Camii Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, 10 yaşındaki Hatice Aksa İşbara, Gazze'de hayatını kaybeden çocuklar için dua etti.

İsrail'in Soykırımına Karşı Farkındalık Oluşturuldu

Peygamber Sevdalıları Bitlis Temsilcisi İsmail Elban, Filistin'deki soykırıma karşı farkındalık oluşturmak ve direnişi desteklemek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Elban, "İsrail, yaklaşık 2 buçuk milyon insanı ablukaya almış. Her gün binlerce insanı katlediyor. Bu programlarımız devam edecek." dedi. Basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı. Bitlis halkının yoğun destek gösterdiği etkinlik, Gazze'ye duyulan derin dayanışmayı bir kez daha gözler önüne serdi.