Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Bölümü 10. sınıf öğrencileri, denizde emniyet dersi kapsamında denizde canlı kalabilme eğitimi gördü. Eğitim, ilçenin Van Gölü sahilinde gerçekleştirildi.

Öğrencilere Denizde Canlı Kalabilme Eğitimi Verildi (1)

Tatvan'da Deprem Sonrası Tedbir Amaçlı Okullar Tahliye Edildi Tatvan'da Deprem Sonrası Tedbir Amaçlı Okullar Tahliye Edildi

Öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı

Eğitimde, öğretmenler tarafından can salı patlatılarak öğrencilere gösterildi. Öğrenciler, deniz ve göllerde hipotermiyi engelleyici faaliyetler konusunda bilgilendirildi ve uygulamalı olarak göle sokuldu. Can salında bulunan malzemelerin kullanımı hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca, öğrenciler can salına bindirilerek acil durumlarda yapılması gerekenler hakkında da bilgilendirildi.

Öğrencilere Denizde Canlı Kalabilme Eğitimi Verildi (2)

"Denizde canlı kalabilme eğitimlerini yaptık"

Her sene bu etkinliği yaptıklarını söyleyen Denizcilik/Gemi Yönetimi Öğretmeni Halil Şen, “Bu gün burada 10'uncu sınıf öğrencilerinin denizde emniyet dersindeki denizde canlı kalabilme eğitimlerini yaptık. Can salını patlattık. Denizde yuvarlak bir daire oluşturarak hipotermiyi engellemek için denizde nasıl canlı kalabiliriz, can salında çıkan malzemeleri nasıl kullanabiliriz gibi konuları işledik. Uygulamalı olarak her sene denizde emniyet dersinde Van Gölüne gelip can salını patlatıp yapıyoruz. Öğrencilere Denizde Canlı Kalabilme Eğitimi Verildi (4)

Kaynak: İHA