Bitlis

Bitlis'te 108. Yıl Dönümü Etkinlikleri Başladı

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler büyük bir coşkuyla başladı.

Bitlis Belediyesi, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ve Bitlis Valiliği'nin öncülüğünde düzenlenen etkinliklerin ilk günü, Hüsrevpaşa Mahallesi'nde Ziraat Bankası önünde başlayan  kortej yürüyüşü Mevlana Parkı'nda son buldu. Etkinlik alanında açılış konuşmasını Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay yaptı. Bu yılki etkinliklerin ana teması Filistin olarak belirlenmiş olup, etkinliklerde elde edilen gelirler Filistin'e gönderilecek.

Halk oyunları gösterileri ile devam eden etkinliklerde, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Vali Yardımcısı Göksel Yüksel, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ve kurum amirleri, Filistin yararına açılan kermesteki stantları gezdi.

"Büyük Bitlis buluşmalarının ana temasını Filistin meselesi olarak gündeme getirmek istedik"

Büyük Bitlis buluşmalarının ana temasının bu yıl Filistin olduğunun altını çizen bitlis Belediyesi Başkanı Nesrullah Tanğlay, “Bitlis Haber’e teşekkür ediyoruz, öncelikle festival alanımızda bizlerle beraber olduğunuz için ekibinize ve size teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz büyük Bitlis buluşmaları bugün başladı, inşallah 8 Ağustos 108. yıl dönümünü kutladığımız 8 Ağustos’u da beraberinde kutluyoruz. Bildiğiniz üzere bu yıl özellikle büyük Bitlis buluşmalarının ana temasını Filistin meselesi olarak gündeme getirmek istedik ve Bitlis’te de bunla beraber bir kermes kurduk, burada hem bizim Bitlis belediyesinin kursiyerlerinin ve kurs hocalarımızın el emeğiyle insanlarımıza burada bir Filistin’e destek olsun diye malzemelerini eşyalarını emeklerini göz nurlarını burada sergiliyoruz ve bir ilçe belediyelerimiz de buna bir destek verdi sağ olsunlar yani ana temamız aslında Filistin meselesi ve onla beraber yüzlerce çocuğumuzu biliyorsunuz her yıl geleneksel hale getirdiğimiz sünnet şölenini yapıyoruz inşallah bu yılda çocuklarımızın sünnet şölenini ve düğünlerini yapacağız. “ şeklinde konuştu

Etkinlikler kapsamında unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin kaybolmaması için yemek yarışması düzenlediklerine değinen Tanğlay, geleneksel hale gelen etkinlikleri daha fazla büyüterek il dışından gelen misafirlerle Bitlis’i turizm merkezi haline getireceklerini ifade etti.

"Bitlis'i bir turizm merkezi yapmak istiyoruz"

Tanğlay, "Bunla beraber bildiğiniz üzere Bitlis’imizin kültüründe olmazsa olmazımız yöresel yemeklerimiz, bunla ilgili kaybolmaya yüz tutan ve kaybolmaması için elimizden geleni yapıyoruz ve yemek yarışması düzenliyoruz. Allah’a hamdolsun yemek yarışmasında da bayanlarımızın büyük bir böyle çabası var ve oraya bir katkıları var yarışmaya girmek için inşallah onu yapıyoruz ve akşamları da hem yere sanatçılarımız hem de dışardan gelen sanatçılarımız konseri olacak. 3 gün burada eğlenceler olacak, çocuklarımız için şişme oyun alanları olacak ve bununla beraber ikramlar olacak, palyaço ekipleri olacak. Burada stantlarımız var, il dışından gelen yöresel ürünlerini getiren stantlarımız var, bunla beraber inşallah Bitlis’imizin turizm konusundaki bu dönüşümle ilgili aslında kentsel dönüşümle ilgili turizm konusundaki gelişme biz festivallerle de destek vermek istiyoruz. Bunu 2019’dan beri geleneksel hale getirdik inşallah bunu önümüzdeki yıllar daha büyüterek, dışarıdan insanları buraya getirerek, burayı bir turizm merkezi yapmak istiyoruz. 2019’dan beri söylediğim bir şey var, Bitlis kadim bir şehir, çok güzel bir şehir, Bitlis’in insanı çok güzel bir insanı var, onun için burada biz Bitlis’imizi tanıtmaya çalışıyoruz ve bu tanıtımlarda Bitlis yerelinden yapmak istiyoruz, inşallah beğlence ortamı da daha güzel hallere getirerek bunu önümüzdeki yıllarda da yapacağız. Ben burdan BETAV ve Eren ailesine desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.Bütün hemşerilerimiz de sizin aracılığınızla sevgi ve saygılarımı gönderiyorum, bütün hemşerilerime iyi eğlenceler diliyorum." dedi