Mutki kırsalında yaşayan 12 yaşındaki bir çocuk, sokakta oynadığı kedinin ardından gözünde ağrı ve kaşıntı hissetmeye başladı. Şikayetleri artan küçük hasta, ailesi tarafından Tatvan Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Yapılan tetkiklerde çocuğun gözünde yabancı bir cisim olduğu tespit edildi. Göz doktoru Op. Dr. Halil İbrahim Ateşoğlu tarafından yapılan detaylı muayenede, gözde canlı bir kene olduğu belirlendi.

Bitlis Çarşı Merkezinde ATM Sayısı Az, Kuyruklar Uzun Bitlis Çarşı Merkezinde ATM Sayısı Az, Kuyruklar Uzun

Operasyon için hemen ameliyathaneye alınan hasta, yaklaşık yarım saat süren başarılı bir müdahale sonucunda gözündeki kene temizlendi. Şu an sağlık durumu iyi olan çocuğun, herhangi bir komplikasyon yaşamadığı ve tedavi sonrası taburcu edildiği bildirildi. Çocuk, tekrar kontrole gelmek üzere ilaç tedavisiyle evine gönderildi.

Haber Kapak Şablon 2024 08 29T145132.687

"Yaz aylarında bu tür vakalara sıkça rastlıyoruz"

Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı yaptığı açıklamada, “Mutki kırsalında yaşayan 12 yaşındaki hastamız hastanemizin acil servisine göz ağrısı ve kaşıntısı şikâyeti ile başvurdu. Hastaya yapılan tetkikler sonucu gözde yabancı cisim tespit edilerek göz doktorumuza yönlendirildi. Göz doktorumuz yaptığı muayene sonucu göz kapağına yapışan canlı keneyi ameliyathanede yaptığı başarılı operasyonla çıkardı. Hastamız aynı gün tekrar kontrole gelmek üzere ilaç tedavisi ile taburcu edildi. Yaz aylarında bu tür vakalara sıkça rastlıyoruz. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını öneriyoruz. Bu tarz şikayetleri olan vatandaşlarımızın belirtileri ciddiye alarak en yakın sağlık kuruluşuna başvarmalarını istiyoruz” dedi.

Muhabir: ( Alev Yaşar )