Bitlis

Bitlis'te 250 Öğrenci Orman Temizliği Etkinliği Yaptı

Bitlis’te, gençlerin çevre duyarlılığını artırmak amacıyla düzenlenen orman temizliği etkinliğinde yaklaşık 250 öğrenci, şehir ormanında temizlik çalışması yaptı.

Loading...

Bitlis'te, çevre bilincini artırmak ve ormanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla "Ormanlar İçin El Ele Veriyoruz" etkinliği düzenlendi. Şehir ormanına giden yaklaşık 250 öğrenci, ellerindeki çöp poşetleriyle çevre temizliği gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın koordinasyonu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar ormanda bulunan çöpleri toplayarak temiz bir çevre için çaba gösterdi. Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, “Eş zamanlı olarak 81 ilde ve kendi ilimizde ‘Ormanlar İçin El Ele Veriyoruz’ faaliyetinde bulunduk. Şu anda 250 gencimiz ile birlikte bulunduğumuz orman alanlarında temizlik kampanyamızı gerçekleştiriyoruz. Kendilerine çöp poşeti, eldiven ve gerekli malzemeleri sağlamış olduk. Programımız gün boyunca devam edecek. Amacımız, orman temizliği ile ilgili farkındalık oluşturmaktadır.

Gençlerimizi topluma faydalı birer birey olmaları açısından bu tür faydalı etkinliklere yönlendirmektir. Buraya Kredi Yurtlar Kurumunda kalan üniversite öğrencilerimiz, Kızılay Bitlis Şubesi üyeleri, gençlik liderlerimiz, antrenörler ve sporcularımızla beraber bugün bu faaliyeti gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftalarda da havanın durumuna göre yeniden orman temizliği yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” vurguladı.

Etkinlik boyunca katılımcılara çöp poşeti, eldiven ve diğer malzemeler sağlandı.