Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) spor salonunda düzenlenen şampiyonaya, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 575 sporcu katıldı. Üç gün boyunca devam eden ve "Bir Gün Spor, Bir Gün Siper" sloganıyla gerçekleştirilen müsabakalarda, minikler ve yıldızlar kategorilerinde Türkiye şampiyonları belirlendi. Şampiyona, sporcuların üstün performanslarına sahne olurken, etkinlik boyunca Bitlis’in ev sahipliği ve misafirperverliği övgü topladı.

Minikler Ve Yıldızlar Muaythai Türkiye Şampiyonası Bitlis'te Tamamlandı (5)

Bitlis'te Turiste Yapılan Bıçaklı Saldırıya  Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü Bitlis'te Turiste Yapılan Bıçaklı Saldırıya Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Muaythai Federasyonu Genel Sekreteri Korkmaz Atalay, şampiyonayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bitlis’in kendileri için özel bir yere sahip olduğunu belirtti. 

"Bitlis bize muhteşem bir ev sahipliği yaptı"

Atalay, “Bugün itibari ile Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlemiş olduğumuz müsabakalar sona erdi. Bitlis bizim için çok daha ayrı bir yere sahip. Her yıl sosyal proje kapsamında bu şampiyonayı düzenliyoruz. Daha önce “Bir Gün Spor, Bir Gün Siper” parolasıyla Çanakkale, Bilecik Söğüt, Sakarya ve Dumlupınar’da da bu tür şampiyonalarımızı düzenledik. Her yıl minik ve yıldız çocuklarımıza milli bilinçlerini taze tutmak amacıyla bu tür organizasyonları düzenliyoruz. Geleceğimizi bu çocuklara bırakacağımız en büyük emanetimizdir. Bitlis bize muhteşem bir ev sahipliği yaptı. Çocuklar Bitlis’ten iyi hatıralarla ayrılacak. Buraya ata topraklarımız diye bakıyoruz. Bu çocuklarımıza rehberler eşliğinde milli bilincimizi yansıttık” diye konuştu.

Minikler Ve Yıldızlar Muaythai Türkiye Şampiyonası Bitlis'te Tamamlandı

Minikler Ve Yıldızlar Muaythai Türkiye Şampiyonası Bitlis'te Tamamlandı (1)

Minikler Ve Yıldızlar Muaythai Türkiye Şampiyonası Bitlis'te Tamamlandı (3)

Minikler Ve Yıldızlar Muaythai Türkiye Şampiyonası Bitlis'te Tamamlandı (2)

Kaynak: İHA