Bitlis

Bitlis'te Anneler Uyuşturucuyla Mücadelede Ön Saflarda

Bitlis'te hayata geçirilen 'En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi' kapsamında, 3 yılda 6 bin 576 anne ve anne adayına uyuşturucuyla mücadele eğitimi verildi.

Bitlis'te, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi" kapsamında, uyuşturucuyla mücadele eğitimleri devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 yıl içinde 6 bin 576 anne ve anne adayına uyuşturucu konusunda bilinçlendirme eğitimi verdi.

Anne ve Anne Adaylarına Yönelik Proje

Projede özellikle anneler ve anne adaylarına odaklanan ekipler, okulların konferans salonlarında düzenlenen etkinliklerle uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımının zararlarını anlatıyor. "İki Ekmek" adlı kısa filmle desteklenen eğitimlerde, çocukların davranışları, arkadaş çevreleri ve kullanılan kelimeler hakkında bilgilendirme yapılıyor.

Bitlis İl Emniyet Müdür Yardımcısı Berat Günçiçek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, narkotik madde bağımlılığının toplumun önemli sorunlarından biri olduğunu belirtti. "Bu konuda üç ayaklı çalışma yürütüyoruz. Narkotik madde satıcılarının tespit edilmesi, suç unsurlarıyla yakalanması, ele geçirilmesi ve adli makamlara intikal ettirilmesi, madde bağımlılarının ilgili sağlık kuruluşlarında tedavi edilmesi ve toplumumuzu bilinçlendirmek amacıyla özellikle annelerimize, vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza, kamu ve belediye görevlilerimize, okullarda rehber ve diğer öğretmenlere eğitimler veriyoruz, seminerler ve toplantılar düzenleyerek bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Bu şekilde hedef kitlemize ulaşmaya çalışıyoruz." dedi.

Katılan annelerden Emine Yandak, eğitimle uyuşturucuyla nasıl mücadele edeceğini öğrendiğini ve eğitimlerin devamını istediğini belirtirken, Gülfiye Türkyılmaz da seminerin kendisine önemli bilgiler kattığını ve bu tür eğitimlerin sıklıkla verilmesi gerektiğini vurguladı. Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, annelerin farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalarına devam ederken, aynı zamanda uyuşturucu ticaretiyle mücadele ve bağımlılara yardım konularında da faaliyet gösteriyor. (AA)