Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2024-2025 av sezonunun başlangıç tarihleri ve avlanma usul ve esasları açıklandı.

Buna göre, 2024-2025 av sezonu;

Av sezonu Ege ve Marmara Bölgelerinde (Manisa, İzmir, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da 10 Ağusto'tabaşlayacak

Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz Bölgelerinde ise  24 Ağustos'ta başlayacak.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ise av sezonu 31 Ağustos'ta başlayacak

Bakanlık, av sezonunun bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avıyla başlayacağını belirtti.

Bitlis’te 19 Mayıs Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı Bitlis’te 19 Mayıs Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Avlanma Günleri ve İzinleri:

Çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller dahil) av yapılabilecek. Yaban domuzu ve 1. grup kuşlar ile 3. grup kuşların avı ilave olarak salı günü de yapılabilecek.

Yapılan açıklamada şu ifadelere er verildi;

"Yaban domuzu ve 1. grup kuşlar ile 3. grup kuşların avı ilave olarak salı günü de yapılabilecek. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için avcılık belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini Bakanlığımız Bölge Müdürlüğü (Doğa Koruma ve Milli Parklar) il şube müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir. Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sistemi'nden (AVBİS), Avcı Avlakta mobil uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra genel ve devlet avlaklarda avlanabilecek."

Kaynak: İLKHA