Tatvan

Bitlis'te Ayıların Saldırdığı Turist Parçalanmaktan Son Anda Kurtuldu

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü'nde kamp yapan Polonyalı turist, çadırına saldıran anne ayı ve yavrularından son anda kurtuldu.

Loading...

Sebastian isimli Polonyalı turist, kamp yapmak için geldiği Nemrut Krater Gölü'nde, akşam saatlerinde anne ayı ve yavrularıyla karşılaştı. Çadırını kurduktan sonra aniden karşısında ayıları gören Sebastian, bağırarak ayıları kaçırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Anne ayı ve yavrularının çadıra saldırması üzerine büyük bir panik yaşayan turist, şans eseri bölgedeki doğa gözlemcilerinin yardımıyla kurtuldu.

O esnada kalderada doğa ve uzay gözlemi yapan Dr. Cihan Önen, bağırışları duyduktan sonra arkadaşıyla birlikte turistin yardımına koştu. Turiste yardımcı olup ayıyı ordan uzaklaştırmak için çabaladıklarını aktaran Önen,  “Arkadaşım Mustafa Uçak ile birlikte akşam saatlerinde kalderadan eve doğru gitmeye hazırlanıyorduk. Bir kişinin bağırışlarını duyunca hemen sesin geldiği yöne yöneldik. Polonyalı turist, çadırına saldıran ayıları bağırarak uzaklaştırmaya çalışıyordu ve oldukça korkmuş bir haldeydi. Anne ve yavru ayılar, çadıra saldırmışlardı. Turistin yanına giderek ona bu bölgede ayı popülasyonunun çok fazla olduğunu ve buranın tehlikeli olabileceğini söyledik” dedi.