Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda 3 Temmuz'da başlayan ve 6 hafta sürecek olan yaz Kur'an kursları, 11 Ağustos'ta sona erecek.

Ülke genelinde 90 binden fazla cami ve Kur'an kursunda gerçekleştirilecek olan kurslar, çocuklar ve gençler için başlatıldı. Bu kurslarda, camilere gelen öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i okumanın yanı sıra İslam'ın temel inanç esaslarını, ibadetleri ve Hz. Muhammed'in (S.A.V.) hayatını öğrenecekler.

6b97b5fa-0f91-402d-82ed-4910d6b9b0cd.jpg

"Çocuklar, Yaz Kur'an Kursu Zamanı! Hadi Koşun!" sloganlarıyla başlayan yaz Kur'an kurslarıyla birlikte camiler, çocuklarla dolup taştı.

Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Cami ve Kur'an kurslarını ziyaret ederek, camiye gelmenin ve Kur'an öğrenmenin önemini vurguladı.

3b219758-431e-4c86-9c39-3bb4a7de1b95.jpg

Geylani, 3 Temmuz'da başlayan yaz Kur'an kurslarının 11 Ağustos tarihine kadar süreceğini açıkladı ve çocukları kurslara göndermek için ebeveynlere çağrıda bulundu.

Cami ve Kur'an kurslarında çocuklarla bir araya gelen Geylani, onlara sorular sorarak etkileşimde bulundu ve aynı zamanda ikramlarda bulundu.

64864b09-bbb8-422e-9ee2-07ddc783df05.jpg

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Bitlis’te Esnafı Ziyaret Etti Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Bitlis’te Esnafı Ziyaret Etti

Geylani, Bitlis'te yaz Kur'an kurslarının yoğun bir katılımla başladığını belirtti.

Geylani, şunları söyledi: "Ülkemiz genelinde 3 Temmuz ile 11 Ağustos arasında gerçekleştirilecek yaz Kur'an kursları Bitlis'teki tüm cami ve Kur'an kurslarında başlamıştır. Sabah 09.00 ile 13.00 saatleri arasında merkezdeki ve ilçelerdeki cami ve Kur'an kurslarında eğitimler devam edecek. İmam hatiplerimiz, vaizlerimiz, müezzinlerimiz ve Kur'an kursu öğreticilerimiz bu eğitimleri sağlayacaklar. Yoğun bir ilgi söz konusu. İnşallah öğrencilerimiz güzel ve verimli bir eğitim alacaklar. Bu eğitimler sayesinde, çocuklarımız kendilerine, ailelerine, milletlerine, memleketlerine ve ümmete hayırlı ve faydalı bir nesil olarak yetişecekler. Bugün dünya ve insanlık, İslam'ın güzel emirlerine ihtiyaç duymaktadır. Hocalarımız, Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra temel dini bilgileri de öğretecekler. Ebeveynlere, çocuklarını takip edip kursa gönderdikleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıca özveriyle çalışan hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum."

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)