Bitlis'in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı, binaların çatılarında biriken kar ve buz sarkıtlarının tehlike oluşturmasına neden oluyor. Tatvan genelinde etkili olan kar yağışının ardından, çatılarda biriken kar birikintileri dikkat çekiyor. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte çatılarda oluşan 40 santimetreyi bulan buz sarkıtları, geçiş yollarında potansiyel bir tehlike oluşturuyor.

Vatandaşlar Çatı Temizliği İle Uğraşırken, Yetkililer Uyarıyor

Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla çatılarını temizlemeye çalışırken, yetkililer de bu konuda dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuyor. Zor anlar yaşayan vatandaşlardan Emir Kaya, özellikle saçaklarda ciddi buz sarkıtları olduğunu belirterek, “Saçaklardan çok ciddi buz sarkıtları var ve tehlike arz ediyor. Esnaf dikkat ediyor bu konuda ama yayalar da aynı şekilde dikkat etmeliler” ifadelerini kullandı.

TATVAN'DA BİNA ONARIMI YAPTIRILACAKTIR TATVAN'DA BİNA ONARIMI YAPTIRILACAKTIR

aw129431-02.jpg

Çatı temizliği yapan Murat Oktay ise, “Kimse zarar görmesin diye çatı temizliğimizi yapıyoruz” şeklinde konuştu. Yetkililer, vatandaşları bu tür durumlara karşı dikkatli olmaya, gerekirse uzman yardımı alarak güvenli bir şekilde çatı temizliği yapmaya davet ediyor.

aw129431-01.jpg

aw129431-03.jpg

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)