Bitlis

Bitlis'te Ceviz Ağaçlarının Dalları, Sanata Dönüşüyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan Polat kardeşler, verimden düşen 600 yıllık ceviz ağaçlarının dallarını sanata dönüştürerek ev dekorasyon ürünleri üretiyor.

Loading...

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ikamet eden Nurullah ve Sunullah Polat kardeşler, dedelerinden kalan kütük işinden ilham alarak, verimden düşen ve yaklaşık 600 yaşında olan ceviz ağaçlarının dallarını, ev dekorasyon ürünlerine dönüştürüyor.

Yıllarca yakacak odun olarak değerlendirilebilecek bu ağaç parçaları, Polat kardeşlerin hayal gücüyle sanat eserlerine dönüşüyor. Duvar saatleri, orta sehpalı saatler, doğrama tahtaları, küllükler ve bardaklar gibi ürünlere dönüşen ceviz dalları, hem geri dönüşüm sağlıyor hem de Polat ailesine yeni bir iş sahası açıyor.

Kardeşler, müşteri ilgisinin büyük olduğunu ve bu işin kendilerine yeni bir fırsat sunduğunu belirtiyor.

Dedesinin yıllarca, babasının ise hala ceviz kütüğü işi yaptığını belirten Nurullah Polat, bu işin kendilerine ilham verdiğini söyledi. Kütüklerden arta kalan dalları duvar saati, orta sehpalı saat, doğrama tahtası, küllükler ve bardaklara dönüştürdüklerini vurgulayan Polat, yaklaşık 500-600 yıllık olan ve verimden düşen ceviz ağaçlarını, hayal güçlerini kullanarak değişik ürünlere çevirdiklerini belirtti. Polat, “Bu işe dedemizin ve babamızın yıllarını verdiği ceviz kütüğü işinden esinlenerek başladık. 500-600 yıllık ceviz ağaçları verimden düştüğü için arta kalan parçalarla ev dekorasyon işini yapıyoruz. Kardeşimle beraber geçen yıl bu iş yerini açtık. Yaptığımız bu ürünler, müşterilerimiz tarafından oldukça rağbet gördü. Yaptığımız ürünlerden en çok duvar saati, orta sehpalı saat, doğrama tahtası, küllükler ve bardaklar tercih ediliyor. Aslında biz bu işe geri dönüşüm amacıyla başladık. Dolayısıyla bu ağaçlar geri dönüşüm amacıyla kullanılmasaydı, yakacak odun olarak sarf edilecekti. Kardeşimle birlikte bu ceviz dallarını hayal gücümüzü de kullanarak farklı ürünler olarak tasarladık. Ayrıca kendimize bir iş sahası açmış olduk” dedi.