Bitlis

Bitlis'te Çocuklar Muaythai Türkiye Şampiyonası Coşkuyla Başladı

Bitlis'te düzenlenen "Sultan Alparslan 1071 Malazgirt Zaferi Çocuklar Muaythai Türkiye Şampiyonası"na 55 ilden 1150 sporcu katıldı. Şampiyona 3 gün sürecek ve sporcular ödüller için yarışacak.

Loading...

Bitlis'te, Sultan Alparslan'ın 1071 Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü anısına düzenlenen "Sultan Alparslan 1071 Malazgirt Zaferi Çocuklar Muaythai Türkiye Şampiyonası" büyük bir coşkuyla başladı. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) kampüsündeki spor salonunda gerçekleştirilen şampiyonaya, Türkiye'nin 55 ilinden toplam 1150 sporcu, antrenör ve hakem katıldı.

Bitlis Valisi Karaömeroğlu: Spor, Hem Fiziksel Hem Ruhsal Denge Sağlar

Şampiyonanın açılışında konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, sporun sadece fiziksel bir aktivite değil, aynı zamanda ruhsal dengeyi sağladığını vurgulayarak, “Bu topraklarda kadim tarihimizi yad ederken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin sporla buluşması bizler için gurur kaynağıdır. Bugün burada sadece spor müsabakası değil, aynı zamanda geleceğin güçlü, sağlıklı ve bilinçli bireylerinin yetişmesine şahitlik ediyoruz. Spor sadece fiziksel bir aktivite değil, aynı zamanda ruhsal dengeyi sağlar. Spor, sosyal ağları güçlendiren ve gençlerimizi hayata hazırlayan bir eğitimdir” dedi.

Muaythai Şampiyonası Ahlat Etkinlikleriyle Bağlantılı Olarak Düzenleniyor

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız ise, şampiyonanın Ahlat'ta düzenlenen etkinliklerle bağlantılı olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Yıldız, “1071 Malazgirt Zaferi yıl dönümü dolayısıyla Ahlat'ta düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, Minik Yıldızlar Türkiye Muaythai Şampiyonasını gerçekleştiriyoruz. Bu kadim topraklarda organizasyonu yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Müsabakalar öncesi Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinliklere katıldık. Malazgirt muharebelerinin yapıldığı alanı ve Ahlat Selçuklu Mezarlığını bin 150 kişilik ekiple ziyaret ettik. Şampiyonaya katılan davetliler ve sporcularımız ile birlikte Bitlis'teki tarihi ve doğal güzellikleri dolaştık. Organizasyonu burada düzenlememize destek olan Bitlis Valiliğine, Ahlat Kaymakamlığına, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğüne ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Müsabakalar bugün itibarıyla başladı, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen bu şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir gurur duyduklarını belirtti.

Müsabakalar, 29 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek ve başarı elde eden sporcular için ödül töreni düzenlenecek. 3 gün sürecek olan şampiyona, "Bir Gün Spor Bir Gün Siper" sloganıyla devam edecek ve hem kız hem de erkek sporcuların şampiyonluk mücadelesine sahne olacak.