Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), 2024-2025 av dönemi için koruma altındaki yaban hayvanlarının avlanması durumunda uygulanacak cezaları açıkladı. Yeni düzenlemeye göre, avlanması yasaklanan türler için ödenecek tazminat tutarları belirlendi.

Bitlis'te Boz Ayı ve Diğer Korunan Hayvanların Avlanma Cezaları Açıklandı

Bitlis'te son zamanlarda sıkça görülen boz ayıları avlamanın cezası 90 bin TL olarak belirlenirken, diğer türler için cezalar da açıklandı. Çizgili sırtlan avlamanın bedeli 2.5 milyon TL, karakulak ve vaşak için 600 bin TL olarak tespit edildi. Yaban kedisi ve saz kedisi avlamanın cezası ise 200 bin TL olarak belirlendi.

Avcilik Ceza Aa 2129211 (1)

Meteorolojiden Bitlis'e Kuvvetli Rüzgar Uyarısı! Meteorolojiden Bitlis'e Kuvvetli Rüzgar Uyarısı!

Akdeniz fokunun avlanma cezası 80 bin TL, alacasansar ve oklu kirpi için 25 bin TL olarak belirlenirken, sincap türleri için ceza 10 bin TL olarak tespit edildi. Doğu yaban koyunu ve Anadolu yaban koyunu avlamanın bedeli ise 6 milyon TL olarak açıklandı.

243896

Yaban keçisi ve çengel boynuzlu dağkeçisi avlamanın cezası 650 bin TL, alageyik için 500 bin TL, kızıl geyik için 400 bin TL ve kum ceylanı ile Hatay ceylanı için 150 bin TL olarak belirlendi. Kurt avlamanın cezası 40 bin TL, karaca avlamanın cezası ise 30 bin TL olarak açıklandı.

Duckhunting0823

Bu cezalar, yaban hayatının korunması ve ekosistemin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.

Nemrutta 4 Yavru Boz Ayi Birlikte Goruntulendi

Muhabir: Mehtap Çelebi