DEM Parti Bitlis İl Örgütü'nde toplanan DEM Parti belediye başkan adayı Mehmet Nezir Karabaş, Milletvekili Hüseyin Olan, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili ve DEM Partililer seçimde iptal edilen birçok oyun DEM
Parti’ye ait olduğunu ve seçimin haksız yollarla alındığı iddiasında bulundu. Burada itiraz hazırlıkları yapılarak halk ile beraber İlçe seçim kuruluna gitmek isteyen DEM Partililer polis ekipleri tarafından İlçe Seçim Kuruluna kadar yürümeleri engellendi.

mutki-fotoshop-2024-04-02t151445-977.jpg

4 Gözaltı Yapıldı

Bunların en doğal hakkının olduğunu ve bu haklarının ellerinden alındığını belirten Olan ve DEM Partiler, sadece yol kenarından yürümek istediklerini belirttiler.
Toplu yürüyüşe emniyetin izin vermemesi üzerine arbede yaşandı. Polis ekipleri, kalabalığa tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Olaylarda 4 kişi gözaltına alındı. Kalabalık basın açıklaması düzenledi.

mutki-fotoshop-2024-04-02t152049-767.jpg

"Bitlis’te AK Parti kaybetmiştir"

Basın açıklamasını okuyan DEM Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, demokratik haklarının kısıtlandığının altını çizerek, yürümek isteyen kalabalığa emniyet güçlerinin hedef gözetmeksizin saldırıda bulunduğunu söyledi.
Olan,“Değerli arkadaşlar, değerli halkımız. Bildiğiniz gibi bugün buraya seçim sonuçlarının itirazı için toplandık. Halkımızla birlikte İlçe Seçim Kurulu'na yürüyerek demokratik hakkımızı kullanıp itiraz dilekçelerine gidelim. Zaten gerekçelerini Nezir vekilimiz açıkladı. Ancak emniyet güçleri bizim yürümemizi engelledi. Hedef gözetmeksizin bizlere saldırdılar. Hem Ceylan hem de Mizgin vekilimiz hedef alındı. Bunun kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Bu hukuksuz bir uygulamadır. Biz emniyet güçleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. En demokratik hakkımızın bile kullanılmadığı bir ortamdayız. Zaten seçimin ne şekilde alındığı ayan beyan ortadadır. Seçimi bu devlet güçleri zorla aldılar. Biz burada bir siyasi parti ile yarışmadık. Biz devletle, devletin valisiyle, emniyet müdürüyle ve müftüsüyle yarıştık. Bütün kolluk kuvvetleriyle yarıştık. Hukuksuz, adil olmayan bir yarıştı. Onun için sonucunu da kabul etmemiz mümkün değildir. Halkın iradesi sandığa yansımamıştır. Bu noktada üzerimize düşen bütün yolları, demokratik yolları, yasal yolları deneyeceğiz. Halkımızın iradesinin kimsenin çalmasına ayak altına almasına izin vermeyeceğiz. Parlamentoda, mecliste, dünya kamuoyunda bunu gündeme getireceğiz bu hukuksuzluğu gündeme getirip sonuna kadar hakkımızı arıyacağız. Bitlis halkının iradesinin sandığa yansıması için bütün imkanlarımızı kullanacağız. Bitlis’te AK Parti kaybetmiştir. Kazanan Bitlis halkıdır, kazanan halkımızdır, kazanan DEM Parti'dir.” ifadesini kullandı.

mutki-fotoshop-2024-04-02t151401-280.jpg

Seçim sürecinin adil olmadığını vurgulayan Bitlis DEM Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Nezir Karabaş, bir çok ilden getirilen ve kim olduğu belirsiz seçmenler sayesinde seçimin kazanıldığını belirtti. Karabaş,
“31 Mart'ta biz AK Parti ile Nesrullah Tanğlay ekibiyle yarışmadık. Biz polisle yarıştık. İşte burada gördüğünüz, bize saldıranlar var. Burada gördüklerinizin valisiyle cebelleştik. Vekilimizin randevusunu bile kabul etmeyenler var. Nesrullah Tanğlay burada bize saldıranların vekilidir, başkanıdır ve burada altı yüz kişi altı yüz elli tane öğretmen okulu adı altında Rize’den, Trabzon'dan, Yozgat'tan, Bulgaristan'dan, kim ne olduğu ve kimin çocuğu olduğu belirsiz kişiler getirip bunlarla seçim kazandı. Nesrullah Tanğay Bitlis halkının iradesi değildir. Nesrullah Tanğlay Bitlis halkından oy almamıştır. Bitlis halkının oy kullandığı sandıkta Nesrullah Tanğlay sandığa gömülmüştür. Kömüs, Aveğ, Hüsrevpaşa, Mahallebaşı ve Sapkor'da da sandığa gömülmüştür. Nesrulah Tanğlay Bitlis halkının gözünde meşruiyetini yitirmiştir. Nesrullah Tanğlay’ın seçmeni o bize saldıran ve provakasyon yapan polistir. Nesrullah Tanğlay'ın seçmeni bu listede yarın öbür gün açıklayacağız. Nereden geldikleri belli olan bir tanesi Bitlisli olmayan burada oturmayan öğrenci olmayanların tarafından kullanılan oylardır.” diye konuştu.

Bitlis'te 19-20 Eylül Tarihlerinde Vefat Edenler Bitlis'te 19-20 Eylül Tarihlerinde Vefat Edenler

mutki-fotoshop-2024-04-02t151428-630.jpg

mutki-fotoshop-2024-04-02t151927-801.jpg

Editör: Vedat ÇELEBİ