Bitlis

Bitlis'te “En İyi Narkotik Polisi Anne” Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Programı Düzenlendi

İçişleri Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımını önlemek için annelerin duyarlılığından faydalanmak amacıyla başlatılan “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında, Bitlis’te program düzenlendi.

Şehit Mahir Ayabak Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programa, Bitlis Valisi Ahmet Karakaya ve eşi Özlem Karakaya katıldı. Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, annelere ve anne adaylarına uyuşturucu maddelerin zararları, gençler üzerindeki etkileri ve ailelerin bu konuda alabileceği önlemler anlatıldı. Narkotik ekipleri, çocukların sağlıklı gelişimlerini desteklemek için nasıl bir tutum sergilenmesi gerektiği konusunda aileleri bilgilendirdi.

Programın sonunda Bitlis Kültür ve Sanat Derneği 6patlar Şov Ekibi, uyuşturucunun zararlarını anlatan bir tiyatro gösterisi sergilerken, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği de KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yaptı.