Tatvan

Bitlis'te Kadınlar Doğa ve Sağlık İçin 20 Kilometre Yürüdüler

Vangölü Aktivistleri Derneği'nin kadın üyeleri, doğanın korunması ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek için Tatvan'da 20 kilometrelik bir doğa yürüyüşü düzenledi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde doğanın korunmasına ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından düzenlenen 20 kilometrelik doğa yürüyüşü, çevre illerden gelen kadınların katılımıyla gerçekleşti. Tatvan'da buluşan 15 kadın, Pınarbaşı Mahallesi'ndeki tepelere tırmanarak, yaklaşık 6 saat boyunca yürüyüş yaptı.

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dilruba Ercan, yürüyüş sırasında doğanın önemine ve çevre temizliğine vurgu yaparak, “Biz kadınlar olarak Tatvan çevresindeki dağlarda doğa yürüyüşüne çıktık. Belirlediğimiz bu parkurumuz yaklaşık 20 kilometredir. Bu güzel günde amacımız doğaya, çevreyi korumaya ve sağlıklı yaşama dikkat çekmektir. Yürüyüş esnasında Tatvan'ın güzel manzarasının fotoğraflarını çekeceğiz. Kadın eliyle kadınlara doğanın önemi ve çevre temizliği konusunda bilinçlendirmek istiyoruz” dedi.