Bakan Yerlikaya, Ahlat'ta Ahıska Türkleriyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi Bakan Yerlikaya, Ahlat'ta Ahıska Türkleriyle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Belediyesi ve İstanbul Ahlat Kültür Turizm Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği (AHLATİSDER) iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında kurulan kooperatif, ilçede üretilen sebze, meyve ve tahılları kadınlar tarafından reçel, konserve, kurutulmuş sebze ve meyve, yöresel erişte, kavurga, kuskus, tarhana gibi katma değerli ürünlere dönüştürerek pazarlayacak.

Haber Kapak Şablon 2024 07 13T115412.908

Ahlat Kaymakamı Bingöl Kooperatifi Ziyaret Etti

Yakın zamanda açılışı yapılacak olan kadın kooperatifini ziyaret eden Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl ve Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, Kooperatif Başkanı İlknur Adıyaman’dan brifing aldı. Kadınların çalışmalarını yerinde inceleyen  Bingöl, kooperatifin ilçeye ve kadınlara hayırlı olmasını diledi.

Haber Kapak Şablon 2024 07 13T115458.186

"Üretim ve istihdam projelerine de her zaman destek vereceğiz"

Kadın kooperatifine her zaman destek vereceklerini belirten Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, “Bu proje ile amacımız ilçedeki tarım ürünlerini katma değerli ürünlere çevirerek üreticilerin gelirlerini arttırmak, kadın emeğini değerlendirmekle birlikte yaklaşık 100 kadına istihdam sağlamaktır. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında sunulan proje ile kooperatif bünyesinde ihtiyaç duyulan tüm malzeme ve ekipmanları almayı planlıyoruz. Projemiz, onay için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunuldu. Ahlat Belediyesi olarak kadın girişimcilerin yanındayız. Üretim ve istihdam projelerine de her zaman destek vereceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haber Kapak Şablon 2024 07 13T115400.618

Ahlat Genç Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı İlknur Adıyaman da projeye desteklerinden dolayı Kaymakam Batuhan Bingöl, Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ve AHLATİSDER Başkanı Adnan Ayber’e teşekkür ederek, kısa zamanda adından söz ettiren bir kooperatif haline geleceklerini söyledi. 

Kaynak: İHA