Bitlis’in Tatvan ilçesinde yer alan Nemrut Krater Gölü, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ancak, bu güzel manzara ziyaretçiler için bazen korku dolu anlara sahne olabiliyor. Son olarak, Nemrut Krater Gölü’ne giden bir grup arkadaş, araçlarından boz ayıları fotoğraflarken beklenmedik bir olay yaşadı. Araçlarının kapısını açmaya çalışan bir ayı, gruba korku dolu anlar yaşattı.

Maşhuk Aydın adlı vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, ayının araç kapısını zorladığı ve cama atladığı anlar saniye saniye kaydedildi. Aynı gün içerisinde başka bir vatandaşın da ayı saldırısına uğradığı görüntülerde yer aldı.

Haber Kapak Şablon 2024 07 22T184247.318

Bitlis Merkez, Tatvan ve Hizan İlçelerinin Elektriğini Kesecekler! Bitlis Merkez, Tatvan ve Hizan İlçelerinin Elektriğini Kesecekler!

Uzamanlar sürekli uyarıyor

Uzmanlar, doğal yaşam alanlarında olan ayılara yaklaşılmaması konusunda vatandaşları sık sık uyarıyor. Nemrut Krater Gölü’ne piknik yapmak için giden Mehmet Aki, yaşadığı ayı saldırısını şu sözlerle anlattı:“Çocuklarımla piknik yapma amaçlı Nemrut Krater Gölü’ne giderken çalıların arasında bir hareketlilik sezdim. Çalılara baktığımda bir yavru ayı gördüm. Telefonumu çıkarıp çekmek istediğimde anne ayının saldırısına uğradım. Çok fazla turist çeken bir bölge olduğu için ayılar çok tehlikeli. Kamp ve piknik yapmak isteyen oldukça insan var. Ayıları beslemek istiyorsunuz biliyorum ama tavsiyem ayılara çok fazla yaklaşmayın” dedi.

Kaynak: İHA