Bitlis, Türkiye'nin en yoğun kar alan illeri arasında yer alıyor ve bu kış mevsiminde etkili olan kar yağışları nedeniyle kapanan köy yolları tek tek açılmaya devam ediyor. Bugün itibariyle, Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karlıtepe Köy yolu da ulaşıma açıldı.

Bitlis'in Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü Bitlis'in Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü

3 İş Makinesi ve 5 Personel Görevlendirildi

Bitlis İl Özel İdaresi, karla mücadele çalışmalarını sürdürmek amacıyla 3 iş makinesi ve 5 personel görevlendirdi. Karlıtepe köyü yolunda yoğun karla mücadele eden ekipler, kar kalınlığının yer yer 2-3 metre olduğu zorlu koşullarda açma çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

aw124275-01.jpg

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlimiz genelinde etkili olan kar yağışından dolayı Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi ekipleri bünyesinde oluşturulan karla mücadele ekipleri tarafından köy yollarında karla mücadele çalışması aralıksız devam etmektedir. Bugün de son olarak kapalı bulunan Hizan Karlıtepe köyü yolunda yol açma çalışmaları başlatılmıştır. Karlıtepe köyü yolunda 23 iş makinesi 5 personelle karla mücadele çalışması sürdürülmektedir. Yer yer kar kalınlığı 2,5-3 metreyi bulmaktadır. Gün içerisinde yolumuzu açık hale getireceğiz” dedi. Bitlis genelinde 60 iş makinesi ve 80 personelle karla mücadele çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

aw124275-04.jpg

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)