Bitlis

Bitlis'te Karla Mücadele: Kapalı Köy Yolları Açılıyor

Bitlis'te, yoğun kar yağışı sonrası oluşan kapalı köy yollarını açma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bitlis'te karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. İl Özel İdaresi ekipleri, dün etkili olan yoğun kar yağışı sonucu kapanan köy yollarını açmak için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal bölgelerde zorlu şartlarda görev yapan ekipler, vatandaşların ulaşım sıkıntısı yaşamaması için yoğun çaba harcıyor.

Yolların Yüzde 80'i Açıldı

İl Özel İdaresi Merkez Şantiye Şefi Nail Aşit, yaptığı açıklamada, dün geceden itibaren mesai saati gözetmeksizin çalıştıklarını belirtti. Aşit, şu ana kadar yolların yüzde 80'inin açıldığını ifade ederek, Bitlis genelinde 60 iş makinası ve 80 personelle karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Son yılların en şiddetli kışlarından birini yaşadıklarını vurgulayan Aşit, yüksek kesimlerde bir metreyi aşan karla mücadele ettiklerini dile getirdi.

Aşit, "Dün geceden beri mesai saati gözetmeksizin çalıştık. Şu an yollarımızın yüzde 80'ini açmış durumdayız. Bitlis genelinde 60 iş makinası ve 80 personelle karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son yılların en şiddetli kışlarından birini dün yaşadık. Yüksek yerlerde bir metreyi aşan kar bulunmakta. Türkiye'de bazı bölgelerde denize girilirken biz burada karla mücadele çalışmasına devam ediyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Mesai arkadaşlarımızla, devletimizin tüm imkanlarıyla sahadayız. İnşallah sabaha kadar bütün köy yollarımızı vatandaşın hizmetine açacağız." ifadelerini kullandı.

(AA)