Bitlis'te, trafik kazalarını azaltmak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ilginç bir bilgilendirme çalışması başlatıldı. Daha önce aşırı hız nedeniyle meydana gelen ve üç kişinin ağır yaralandığı bir kazada hurdaya ayrılan araç, Bitlis-Tatvan kara yolu üzerindeki yol kenarına yerleştirildi. Hurda aracın çevresine, hız sınırına uyulması ve cep telefonu ile konuşulmaması gibi uyarı işaretleri eklendi.

Bitlis'te Hurda Araçla Trafik Bilinçlendirme Uygulaması (3)

Bitlis Emniyeti'nden Yeni Trafik Farkındalık Projesi

Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu tür uygulamaların trafik kurallarına uyulmasına büyük katkı sağladığı belirtildi. Şube Müdürü Başkomiser Uğur Altuntaş, “Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından önceki yıllarda model maket araçlarla ilgili projeler üretilmişti. Bu projelerin vatandaşlarımıza farkındalık oluşturma amacıyla kurallara uymalarına büyük katkı sağladığı görüldü. Bunun üzerine, daha önce yapılmamış bir şekilde hız, alkol ve cep telefonu kullanımı sonucunda meydana gelmiş bir kazalı aracı sergilemeye yönelik projeler üretilmeye başlandı. Biz de Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü olarak, Bitlis-Tatvan arasında bulunan Rahva bölgesinde kazaya karışmış, 3 ağır yaralının bulunduğu bir aracı sergileme fırsatı bulduk.

Bitlis'te Hurda Araçla Trafik Bilinçlendirme Uygulaması (2)

Kazalı Araç Sergilendi ve Broşürler Dağıtıldı

Platformumuzu hazırladık ve başkanlığımızın hazırlamış olduğu bilgilendirici broşürleri de platformun çevresine yerleştirdik. Bu aracın burada sergilenmesiyle vatandaşlarımıza hız, alkol ve cep telefonu kullanımı sonucunda meydana gelebilecek kazaların sonuçlarını göstermeyi amaçladık. Bitlis Emniyet Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızdan tek ricamız, hız kurallarına uymaları, seyir halindeyken cep telefonlarını kullanmamaları ve alkollü şekilde araç kullanmamalarıdır" şeklinde söyledi.

Bitlis'te Hurda Araçla Trafik Bilinçlendirme Uygulaması (1)

Kazalı Araç, Trafik Kurallarının Önemini Hatırlattı

Araç sürücüsü Ömer Özbey de, sergilenen kazalı aracın kendisine ve ailesine trafik kurallarına uymanın önemini hatırlattığını belirtti. Özbey, “Maalesef trafik kurallarına uymayan kişilere bu sergilenen kazalı araç örneği güzel bir uyarı olmuş. Bu araç ilgimi çekti ve onu gördükçe ailem ve geçmişim gözümün önünden geçiyor" diye konuştu.

Bitlis'te Hurda Araçla Trafik Bilinçlendirme Uygulaması (5)

Van Gölü'nde 34 Metrelik Dev Mikrobiyalit Keşfedildi Van Gölü'nde 34 Metrelik Dev Mikrobiyalit Keşfedildi

Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü, bu tür projelerle trafik kazalarının önlenmesine yönelik bilinçlendirme çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini açıkladı.

Bitlis'te Hurda Araçla Trafik Bilinçlendirme Uygulaması (4)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı